20 / 04 / 2024

şişli cami ne zaman yapıldı

şişli cami ne zaman yapıldı

22 Haziran 1945 yılında temeli atılan, başmimarlığını Vasfi Egeli'nin yaptığı, Ulusal Mimarlık Akımı’nın en önemli örneklerinden birisi olarak kabul edilen Şişli Cami'nin inşaatı 1948 yılında bitmek üzereymiş.

1945 yılında Şişli Cami'nin temelleri merasimle atılmış!

Halaskargazi Caddesi ile Abide-i Hürriyet Caddesi arasındaki adacıkta yer alan başmimarlığını Vasfi Egeli'nin yaptığı, 500 kişi kapasiteli yapılacak olan Şişli Cami'nin temeli 22 Haziran 1945 yılında merasimle atılmış.

Çiğli Tramvayı 27 Ocak'ta açılıyor! 183 milyon TL'lik yatırımda geri sayım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat ayında açılacağı belirtilen Çiğli Tramvayı'nda süreyi öne çektiklerini duyurdu. Söz konusu hat 27 Ocak'ta açılıyor. Peki Çiğli Tramvayı nerelerden geçecek? 

Gübre Fabrikaları, Şişli'de 110 milyon TL'ye gayrimenkul satıyor!

Gübre Fabrikaları T.A.Ş., İstanbul Şişli'de yer alan gayrimenkullerini kapalı teklif usulü ile satıyor. Peki Gübre Fabrikaları'nın satışa sunduğu gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Şişli Belediyesi Muammer Keskin'den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’ne ait olan ve önceki başkan Mustafa Sarıgül döneminde devredilen milyarlık arsalar, otoparklar ve değerinin altında kiralanan taşınmazların geri aldığına dair iddialarda bulundu.

Halk GYO Şişli binasının 2022 değeri belli oldu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan İstanbul Şişli binasına ilişkin 2022 yıl sonu değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO Şişli binasının değeri ne kadar oldu? İşte Halk GYO Şişli binası ile ilgili ayrıntılar ve değeri...

Çiğli Tramvay Hattı’nın yüzde 80'i tamam! Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

İzmir'in önemli raylı sistem projelerinden olan Çiğli Tramvay Hattı’ndaki son durum merak ediliyor. Peki Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Şişli arsalarının değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO, İstanbul Şişli'deki 2 parselinin değerleme raporunu yayınladı. Peki Emlak Konut GYO İstanbul Şişli parsellerinin değeri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Gözde Grubu Çiğli fiyat!

Yeni yatırımlara imza atacak olan Gözde Grubu İzmir Çiğli projesinin tüm detayları belli oldu. Peki Gözde Grubu, İzmir Çiğli projesinin fiyatı ne oldu? İşte Gözde Grubu, İzmir Çiğli projesinin fiyat ve detay bilgileri...

Halk GYO Şişli binasının değeri ne kadar?

Halk GYO Şişli binasının takdir edilen piyasa değeri 28 milyon TL oldu. Gayrimenkulün tamamının aylık toplam KDV hariç kira değeri 143 bin 500 TL olurken, KDV dahil toplam satış değeri 33 milyon 40 bin TL oldu. 

Şişli'de akıllara durgunluk veren gecekondu yıkımı!

Şişli Belediyesi zabıta ekipleri molozlar arasında saklanan yavru kedilere rağmen gecekonduyu yıktı. Akıllara durgunluk veren yıkımda kedilerin akıbetinin ne olduğu ise bilinmiyor.

Çiğli Tramvay hattında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Çiğli Tramvay Hattı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tramvay hattında devam eden çalışmaları inceledi.

Şişli Etfal Hastanesi arazisinde ne yapılacak?

Belediye Meclisi’nin 5 Nisan 2021'de düzenlenen oturumunda Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerinde yeniden inşa edilmesi oy çokluğuyla onaylanmıştı. Peki Şişli Etfal Hastanesi arazinde ne yapılacak? Hastane yerinde yeniden inşa edilecek mi?

Avantgarde Şişli açıldı!

Turizm sektörüne Avantgarde Collection otel zinciri markasını kazandıran Lucis Şirketler Grubu, beşinci otelini de Şişli'de açtı.

Avantgarde Şişli tanıtım toplantısı 3 Şubat'ta!

Avantgarde Collection Kurucusu İsmet Öztanık ve CEO Cenk Öztanık'ın, Avantgarde Şişli’yi, yatırım planlarını, şehir otelciliğindeki değişimleri ve fırsatları, pandeminin turizm sektörüne etkilerini masaya yatıracağı basın toplantısı 3 Şubat tarihinde yapılacak.

şişli cami ne zaman yapıldı Haberi

şişli cami ne zaman yapıldı


  Birkaç hamiyetli vatandaşımızın teşebbüsü ile temeli atılan ve halkımızın teberruları ile bugünkü hale gelen Şişli Cami'nin inşaatı bitmek üzeredir. Şişli muhitinin ibadetleri için büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan bir caminin kubbe ve minaresi de yakında tamamlanacaktır. Ramazan günlerinde cami büyük bir kalabalık toplamıştır. Değerli hafızlar mukabeleler okumuşlardır.

  Yukarıdaki resimde bu küçük, fakat güzel caminin inşaatının son safhası görülmektedir.


Vatan Gazetesi  7 Ağustos 1948



Abdullah Kutalmış...