24 / 04 / 2024

Şişli riskli bina

Şişli riskli bina

İstanbul'un Şişli ilçesinde belediyeye komşu 4 bina riskli bina mühürlenerek boşaltıldı. 56 dairede yaşayan yaklaşık 200 kişi, “1 günde evsiz kaldık” diyerek mağdur olduklarını söylediler.

Şişli Belediyesi'nden riskli binayla ilgili açıklama!

Şişli'de 8 katlı bir binanın giriş katındaki bakkalda bir kolonda meydana gelen çatlak sonucunda çökme tehlikesi bulunduğu için tahliye edilen bina ile ilgili Şişli Belediyesi'nden açıklama geldi.

Şişli'de riskli 4 bina tahliye edildi!

Şişli'de 8 katlı bir binanın giriş katının kolonunda çatlak meydana geldi. Çökme tehlikesi bulunan bina ve çevredeki 4 bina boşaltıldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Kentsel dönüşümle 825 bin riskli bina yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 825 bin riskli bina yenileniyor...

Şişli'de inşaat gerginliği 

İstanbul Şişli’de yeni inşa edilen bina gerginliğe neden oldu. Yeni yapılan bina yanında yer alan binaya dayanarak binanın camlarının önünü tamamen kapadı. 

Şişli Merkez 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Şişli ilçesi, Merkez ve Çevresi RNİP'na Riskli yapılara Plan Notu ilavesine ilişkin 22.03.2021 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli NİP değişikliği askıya çıkarıldı.

İzmir Çiğli'de bina bazlı risk haritası ve envanteri oluşturulacak!

Utku Gümrükçü’nün liderliğinde dirençli kent oluşturma hedefiyle başlatılan “Sanal Çiğli” çalışmasında sona gelindi. Uygulamanın kentsel dönüşüm için yol göstereceğine dikkat çekildi.

Şişli'de boşaltılan bina iskele demiriyle desteklendi!

Şişli'de çökme tehlikesi bulunması nedeniyle tahliye edilen bina iskele demiri ile desteklendi. 

Şişli'de boşaltılan binanın temelinde kayma mı var?

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina boşaltıldı. Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Çiğli'de hasarlı bina tespiti için protokol imzaları atıldı!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Çiğli Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odasıyla işbirliği protokolleri imzaladı.

Çiğli Belediyesi yapı envanteri ve dijital arşiv oluşturacak!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 30 Ekim'de yaşanan İzmir depremi sonrası ilçede hasarlı bina tespit çalışmalarına katılan belediye görevlileri ve gönüllü mühendislerle online toplantıda buluşarak izlenecek yol haritasıyla ilgili fikir alışverişi yaptı. 

Riskli bina nereye şikayet edilir?

Çevre Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen ‘Riskli Alan’ genelgesi kapsamında riskli binalar 3 ay içinde şikayet edilecek. Peki riskli bina nereye şikayet edilir? İşte tüm merak edilenler...

Antalya Muratpaşa'daki 206 riskli bina tehlike saçıyor!

İzmir, depremde kaybettiği canlara ağlıyor. Antalya ise tedirgin ve risk altında. Muratpaşa ilçesinde son 2 yılda 206 riskli bina tespit edildi. Ancak hiç bir önlem alınmadan yaşam devam ediyor.

Şişli'de 19 milyon TL'ye icradan satılık 3 katlı bina!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul ili, Şişli ilçesi, İnönü Mahallelesi, 619 ada 7 parselde yer alan 3 katlı binayı 19 milyon TL'ye icradan satıyor...

Şişli riskli bina Haberi

Şişli riskli bina

Şişli Sıracevizler Caddesi’nde, Şişli Belediyesi’nin hemen karşısında bulunan 4 bina mühürlenerek tahliye edildi. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, alt katları otopark olan apartmanlardan birinin kolonunda hasar meydana geldi. Bir vatandaş endişeyle belediyeye başvuru yaptı. Belediye 24 Ocak’ta Melek Apartmanı için ‘durum riskli, tahliye edin’ dedi. 10 gün sonra hemen bitişiğindeki Kanarya, Billur ve Engin Apartmanları da aynı gerekçeyle mühürlendi. 56 dairede yaşayan yaklaşık 200 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Vatandaşların kimi akrabalarına sığınırken, kimi de Şişli Belediyesi’nin desteğiyle bir otele yerleşti. Belediyenin konaklama desteğinin bugün biteceğini belirten vatandaşlar,”1 günde sokakta kaldık, gidecek yerimiz yok. Geçici çözümlere değil kalıcı bir desteğe ihtiyacımız var“ diye konuştu. 

GÜVENLİ KORİDOR 

Binalarıyla ilgili bir ‘güçlendirme gerekli’ kararı olduğunu söyleyen evlerin maliklerinden Aydın Ertunç, “Binalar...