25 / 04 / 2024

sit alanlarında imar

sit alanlarında imar

Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanununa göre; korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespiti Kültür Bakanlığınca yapılıyor. Sit alanlarında takas işlemi yapılabiliyor. İşte, sit alanları takas yönetmeliği!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

İmar barışına aykırı 4 bin kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel çevre koruma bölgelerinde ve doğal sit alanlarında imar barışına aykırı 3 bin 956 yapı belirlendi. Bu yapılardan 423'ü yıkılırken, bin 278'i için suç duyurusu yapıldı.

Doğal sit alanlarıyla 86 proje tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sağlıklı çevre koşullarında yaşamın sağlanması ve "Potansiyel Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi"nin başlatıldığını ve bu çalışmaların 86'sında sona gelindiğini açıkladı.

Bakan Murat Kurum'dan imar barışı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Birinci derece arkeolojik sit alanlarında yapılan imar barışı başvurularını kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

Beykoz’un sit yasasında değişiklik yapılacak!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Av. Kemal Kaya, Kavacık Et-Mangal'da düzenlenen basın toplantısında konuştu. Beykoz'un imar planı sorunu olmadığını söyleyen Kaya, sit yasasında değişiklliğe gidileceğini söyledi. 

Doğal sit alanlarında kaçak yapılaşma mücadelesi!

Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla doğal sit alanı olan Nevşehir'in Göreme beldesinde, kaçak yapılaşmayla mücadeleye devam ediliyor. Bölgede imar barışı kapsamında ilgili kurumların denetimlerinin devam ettiği açıkladı.

Mehmet Ersoy: Kaçak yapılara müsaade etmeyeceğiz!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, doğal sit alanlarında imar barışı fırsatçılığına müsaade etmeyeceklerini, Kapadokya'daki peribacaları arasında bulunan kaçak yapıları yıkacaklarını söyledi.

Doğal sit alanlarında imar barışı fırsatçılığı!

Kaçak ve ruhatsız yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı, 60 milyon yılda oluşan ve birinci derece arkeolojik ve doğal sit olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da kaçak yapılaşmayı hızlandırdı.

Fatih Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıda!

Fatih ilçesi(Tarihi yarımada) 1.Derece Arkeolojik, Kentsel Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıya çıktı..

Manisa'daki sit alanlarına ilişkin 3 soru mecliste!

Manisa'daki kentsel, arkeolojik, tarihsel, kültürel ve doğal sit alanları hakkında 2002-2017 yılları arasında yapılan işlemler TBMM'de konu oldu..

Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat!

Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat esasları, yeni imar yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. Peki, kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat nasıl alınacak? İşte yanıtı..

sit alanlarında imar Haberi

sit alanlarında imar

Sit alanları takas yönetmeliği!

İnsanlığın varoluşundan günümüze kadar ulaşan eski uygarlıkların yer altında, yer üstünde ve su altındaki ürünlerini, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerini yansıtan alanlara sit alanları deniyor.


Bu alanlar Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca koruma altında tutuluyor ve bu alanlarda yerleşim yapılmasına izin verilmiyor. 


Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanununa göre; korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespiti Kültür Bakanlığınca doğrudan doğruya veya diğer ilgili kurum ve kuruluşların uzmanlarının  yardımlarından faydalanılarak yapılıyor. 


Korunması gerekli varlıklarla ilgili tespitler Koruma Kurulu Kararı ile tescil olunuyor. Bu tespit ve tesciller ile ilgili ilke ve yöntemler bir yönetmelik düzenleniyor. 


Değinilen kurallarda belirtilen nitelikler taşıyan özel hukuk kişilerine ait taşınmazlara ya kullanma yasağı getirilmiş yada önemli kısıtlamalar konuluyor. Böylesi yasaklamalar ve kısıtlamaların getirilmesi yanında söz...