25 / 04 / 2024

site aidatının ödenmesi

site aidatının ödenmesi

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site aidatlarının ödenmesinde kiracı sorumluluğu" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Site aidatı ne zaman ödenir?

Sitenin temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için her ay belli bir miktarda site aidatı toplanıyor. kat maliklerinden her biri bu bedeli ödemek ile mükellef oluyor. Peki, site aidatı ne zaman ödenir?

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Ankara'da konut site aidat artışlarının genel olarak İstanbul ile benzer seviyelerde, yaklaşık yüzde 50 oranlarında olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Ankara'da aidatların 10 bin liraya kadar yükseldiğini açıkladı. 

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Peyzaj alanlarında bunu yapın, yılda 600 bin TL kazanın

Site aidatlarının yükselişinde önemli kalemlerden biri de peyzaj masrafları. Ankaralı mühendis Fatih Çolak X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sitelere peyzaj alanlarında uygulayarak para kazanacakları bir öneride bulundu. Yüzlerce takipçisi Çolak’ın fikrini onayladı.

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Son günlerde kira kadar gündeme gelen site aidatları konusunda önemli bir uyarı daha geldi. Uzmanlar, site ve apartmanlardaki aidat ücretleri ile çok önemli bir uyarıda bulunarak, aidatın kirayı geçmesi durumunda aradaki farkı ev sahibinin ödemek zorunda olduğunu duyurdu.

Ev sahipleri, kiracılar ve site yönetimleri dikkat! Aidat zammı yaparken bunları gözden kaçırmayın!

Gayrimenkul hukuku uzmanları ve tüketici dernekleri, apartman ve site aidat rakamlarının genel kurulda yetki almadan yükseltilemeyeceğine dikkat çekti. İşte apartman ve site aidatları ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler...

Apartman ve site aidatları yüzde 100 zamlanabilir

Ocak ayında açıklanan enflasyon ve asgari ücrete gelen zamlar zaten enflasyon nedeniyle büyük oranda zamlanan site aidatlarının yeniden zamlanmasını gündeme getirecek.

'TL'deki hızlı değer kaybının sürmesi büyük bir risk'

Türk lirasındaki geder kaybının cari açık özellikle de kısa vadeli borçların ödenmesi açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten EBRD Başekonomisti Roger Kelly, kısa vadeli dış borcunu 180 milyar dolar olduğunu MB'nin rezervinin ise 15 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Site aidatlarını yükseltmek için her türlü şike yapılıyor! Yöneticiler 1 milyon TL'yi cebe atıyor!

Enflasyon ve döviz kurunu bahane ederek, aidatlara yüzde 200'lere varan oranda fahiş zamlardan sonra kötü yönetilen bir çok siteye kayyum atandı. Şimdilerde ise aidat paralarıyla gezip maliyetini site sakinlerine yükleyen yöneticiler türemeye başladı.

Aidat ücretlerine ne zaman indirim yapılacak? Site aidatınıza zam yapıldıysa bu ayrıntıya dikkat edin!

Artan konut fiyatlarına gelen zamlar yetmezmiş gibi vatandaş fahiş şekilde artan aidat ücretlerine de yetişemiyor. Peki site yönetimi kafasına göre aidat ücretine zam yapabilir mi? Site aidat ücretlerinde ne zaman indirime gidilecek? İşte detaylar…

İcradan satılan dairenin aidatını kim öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde icradan satılan daire için aidat ödenip ödenmeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Konut sitelerindeki fahiş aidatlar TBMM gündeminde!

Yeni yılla beraber elektriğe, doğal gaza ve asgari ücrete yapılan zamlar; site aidatlarının yüzde 40 ile yüzde 50 arasında yükselmesine neden oldu. Sitelerdeki fahiş aidat zamları TBMM gündemine taşındı.

site aidatının ödenmesi Haberi

site aidatının ödenmesi

1.    Kanunda,  ortak giderlerin sorumluluğu kat maliklerinden alınmadan, bu giderlerin, onun bağımsız bölümünde başka bir sıfatla sürekli oturanlardan da alınabilirliği hükme bağlanmıştır. Böylece, kat malikinin ortak gider borcunu ödememesi durumunda, kiracısı hakkında da dava açılabilecek ve icra takibi yapılabilecektir.

2.    Açıkça, ortak giderlerin asıl sorumlusu kat malikidir. Kat mülkiyetinde esas olan budur. Kanunun 20. maddesi bu konuya net açıklık getirmiştir.

3.    Bu madde kat malikini kayırma söz konusu değildir. Kanun koyucu bu madde ile sitenin giderlerini karşılayacak aidat ve gider avansı gelirlerini bir an önce ve kolaylıkla alınabilmesine seçenekler, imkanlar getirmiştir. 

4.    Her halükarda, kat maliki, ortak giderden payına düşen borcunu ödeyenciye kadar bu sorumluluğundan kurtulamaz.

5.    Bir bağımsız bölümden, herhangi bir vasıfla  sürekli faydalananlar, kat maliki ile birlikte, oluşan borçtan zincirleme, müteselsilen...