19 / 04 / 2024

Site aidatı ne zaman ödenir?

Site aidatı ne zaman ödenir?

Sitenin temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için her ay belli bir miktarda site aidatı toplanıyor. kat maliklerinden her biri bu bedeli ödemek ile mükellef oluyor. Peki, site aidatı ne zaman ödenir?



Site aidatı ne zaman ödenir?

Sitenin temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için her ay belli bir miktarda site aidatı toplanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu madde 20 gereğince; kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: 

    

a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; 

    

b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; katılmakla yükümlü oluyor. 


Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor. Peki, site aidatı ne zaman ödenir?


Site aidatı ödeme zamanı..

Site aidatı ödeme zamanı, kat malikleri ile yapılan toplantıda yönetim kurulu tarafından belirleniyor. Aidat ödeme zamanı olarak tek bir gün belirlenebildiği gibi, belli bir tarih aralığı da verilebiliyor.


Örneğin ayın 1'i ile 7'si arasında site aidatının ödenmesi gerektiğine karar verilebiliyor.



Site aidatı gecikme faizi 2015!





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön