19 / 04 / 2024

Site aidatları davası

Site aidatları davası

Aidat ödemeleri, işletme projesi hazırlandıktan sonra 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 37. Maddesi'ne göre kat maliklerine iadeli taahhütlü mektupla iletilmek zorunda. İşletme projesi eline ulaşan kat maliki bu projeye 7 gün içinde itiraz edebilir.

Dikkat! Geciken site aidatına faiz işler!

Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, vekalet ücreti ve icra masrafı da dahil olmak üzere ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 10 hesabıyla gecikme tazminatı öder. Yönetici icra takibi yanında, kat sahibinin mal varlığına haciz koyabilir.

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Ankara'da konut site aidat artışlarının genel olarak İstanbul ile benzer seviyelerde, yaklaşık yüzde 50 oranlarında olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Ankara'da aidatların 10 bin liraya kadar yükseldiğini açıkladı. 

İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar kiraları geçti! Siteler kötü yönetiliyor...

İstanbul'da bazı konut sitelerinde aidatlar resmen kiraları geçti. Bazı sitelerde aidatlar 3 bin lirayı aşarken üstelik çoğu site sakinleri de kötü yönetimden şikayetçi. Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından konut site aidatlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Peyzaj alanlarında bunu yapın, yılda 600 bin TL kazanın

Site aidatlarının yükselişinde önemli kalemlerden biri de peyzaj masrafları. Ankaralı mühendis Fatih Çolak X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sitelere peyzaj alanlarında uygulayarak para kazanacakları bir öneride bulundu. Yüzlerce takipçisi Çolak’ın fikrini onayladı.

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Konut siteleri için aidatların belirleneceği genel kurul dönemi gelirken, site sakinlerinin daha sonradan söz konusu konu ile ilgili olarak  mağduriyet yaşamaması için bu toplantılara katılması önem taşıyor.

Kiracılar dikkat etmeli! Aidatı ödemeyen kiracı evden çıkarılır mı? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak maalesef devam ediyor. Kiracı ve sahipleri şimdi de apartman veya site aidatları için de karşı karşıya gelip sıkıntı yaşayabiliyorlar. İşte haberin detayları...

Site aidatları neye göre belirlenir?

Türkiye'de son iki senede artan konut ve kira fiyatlarıyla birlikte site aidatları da yükseldi. Peki, Site aidatları neye göre belirlenir? İşte detaylar...

Evlerin artık en büyük sorunlarından biri. Vatandaşın ödeyemeyeceği seviyede zam geliyordu. Bakanlık harekete geçti

Evlerin artık en büyük sorunlarından biri site aidatları. Aidatlara öyle zamlar geliyor ki vatandaşların ödeyemeyeceği seviyelere çıkarılıyordu. 3 Bakanlık konuyu çözmek için harekete geçti.

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Fahiş site aidatları yasaya takılacak: yüzde 30'luk tavan sınırı geliyor!

Konut, kira zammı derken site aidatları da aldı başını gitti. Yaşanan sorunun önünü kesmek isteyen hükümet, herakete geçti. Bu kapsamda, yönetim profesyonellere devredilecek, denetimi bakanlık yapacak. Öte yandan yüzde 30'luk tavan sınırı da getirilecek. İşte detaylar...

Konut sitelerinde fahiş aidatlara son! Site aidatlarında yeni dönem başlıyor!

Son zamanlarda site aidatlarındaki fahiş zamlar gündemden düşmüyor. Konut sitelerindeki fahiş aidatlara son verecek yeni dönem başlıyor. İşte ayrıntılar...

Konut sitesi aidatlarına asgari ücret oranında artış kapıda! Tesis yönetim sektörü tepkili!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük yükselişin, apartman ve site aidatlarına da aynı oranda zam olarak yansıtılması ile ilgili hazırlıklar, tesis yönetim sektörü tarafından tepkiye neden oldu. 

Vatandaş isyan etti! Kira öder gibi aidat ödeniyor

İstanbul'da herşeye zam haberi gelirken bir zam da site aidatlarına geldi Hayatın her geçen gün zorlaştığı günümüzde aidatlar kiralarla yarışır hale geldi.

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Site aidatları davası Haberi

Site aidatları davası

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''İstanbul'da bir siteye yeni taşındım. Aylık aidat ödemelerinin bana bildirilmesi zorunlu mudur?'' sorusuna cevap verdi...

İstanbul'da bir siteye yeni taşındım. Aylık aidat ödemelerinin bana bildirilmesi zorunlu mudur?

İşletme projesi hazırlandıktan sonra 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 37. Maddesi'ne göre kat maliklerine iadeli taahhütlü mektupla iletilmek zorundadır.

İşletme projesi eline ulaşan kat maliki bu projeye 7 gün içinde itiraz edebilir. İşletme projesine 7 gün içinde itiraz edilmemesi halinde proje kesinleşir ve aidata itiraz hakkı ortadan kalkar. İşletme projesinin genel kurul tarafından yapılması halinde işletme projesine itiraz hakkı olmayıp, bu durumda sadece dava açma hakkı mevcuttur..

Aidat borçları ev sahibinden istenebilir!

Konutta aidat...