19 / 04 / 2024

site bina yönetmeliği

site bina yönetmeliği

Site bina yönetmeliği, sitenin nasıl yönetilmesi gerektiği; yöneticinin nasıl atanması gerektiği ve kat malikleri ile yöneticinin hak ve sorumluluklarına ilişkin bilgiler yer alıyor. İşte site bina yönetmeliği..

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Otopark Yönetmeliği için geri sayım başladı! 

Kalabalık şehirlerin otopark sorununu çözmek için hayata geçirilen  Yeni Otopark Yönetmeliği 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor. Yeşil Bina danışmanlığının öncü firmalarından Altensis'in Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, yeni yönetmelik hakkında değerlendirmede bulundu. 

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği eğitimleri başladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nin içeriğinin anlatıldığı uzaktan eğitimlerinin başladığını duyurdu.

Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.... 

Yeni Deprem Yönetmeliği ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "2019’da yürürlüğe giren ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor. Kentsel dönüşüm sürecinde binaları depreme karşı güçlendirme çözümü iyi değerlendirilmeli. Binaları yıkmadan da depreme hazırlıklı olabiliriz" dedi...

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Binalarla İlgili Uygulama Esaslarına Dair Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Binalarla İlgili Uygulama Esaslarına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İmar Yönetmeliği'ni yeniden düzenleyeceğiz!

CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu, "İstanbul İmar Yönetmeliği'ne getireceğimiz yeni düzenlemeyle 10 bin metrekare üzerindeki parsellerde yapılacak site tipi konut projelerinde, kamu-özel ortaklığı ile 100 çocuklu kreş yapmak zorunlu hale getirilecek" dedi...

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği kapsamında yapılacak tasarım gözetimi ve kontrolü hizmetlerine dair tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, bugünkü 30652 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

Uludağ Üniversitesi'nde Bina Deprem Yönetmeliği anlatıldı!

Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencilerine 2019 yılında yürürlüğe girecek olan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hakkında açıklamalar yaptı. 

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kayseri'de konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri temsilciliği tarafından 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecek olan “Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ne” yönelik eğitimlere devam ediliyor.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği 2019'da yürürlükte!

Yeniden yapılacak, değiştirilecek, büyütülecek resmi ve özel tüm binaların ve bina türü yapılar için Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hazırlandı..

Yeni Bina Deprem Yönetmeliği yürürlüğe giriyor!

Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu, çalışması tamamlanan "Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği"nin yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilmesine karar verildi. 

site bina yönetmeliği Haberi

site bina yönetmeliği

Site bina yönetmeliği!

Site bine yönetimi ile ilgili esaslara 634 

sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunda sitedeki binaların nasıl yönetilmesi gerektiği; yöneticinin nasıl atanması gerektiği ve kat malikleri ile yöneticinin hak ve sorumluluklarına ilişkin bilgiler yer alıyor.


Site yönetimi apartman yönetimi..


Beşinci Bölüm

Anagayrimenkulün Yönetimi

A) Genel kurul:

Madde 27 – Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılır.


B) Yönetim planı:

Madde 28 – Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler.Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmündedir.4142 Yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna  ve genel hükümlere göre karara bağlanır.


(Değişik: 13/4/1983 - 2814/11 md.) Yönetim planının değiştirilmesi...