28 / 03 / 2024

site ev

site ev

Site hayatı büyükşehirlerde konforlu yaşam sunuyor. Ege'de son yıllarda İzmir başta olmak üzere, Manisa, Denizli ve Balıkesir'de, yükselmeye başlayan konut projelerinin sundukları imkanlar, konforlu yaşamın kapılarını açıyor...

İstanbul’da site yöneticilerinin aldığı 200 bin TL maaş şaşkınlık yarattı

Ev sahibi – kiracı anlaşmazlıklarına şimdi de yüksek site aidatları ve site yöneticilerinin aldığı astronomik maaşlar eklendi. Site yöneticilerinin aldığı 150 -200 bin lirayı bulan maaşlar tartışmalara neden oldu.

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat: Site yönetimlerinde ciddi usulsüzlükler yapılıyor!

Site yönetimlerini inceleme altına alan KPMG Türkiye, farklı ölçeklerde birçok usulsüzlük yapıldığını ortaya çıkardı. Vatandaşlar hem maddi hem manevi zorluk yaşadı..

Tuzla’da 275 site için çözüm masası kuruldu

Tuzla'da yer alan tüm konut sitelerinin tek bir çatı altında toplanması için hayata geçirilen ‘Tuzla Konut Siteleri Masası’ projesinin tanıtımı yapıldı. Ev sahipliğini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yaptığı programa 275 site yöneticisi katıldı.

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Son günlerde kira kadar gündeme gelen site aidatları konusunda önemli bir uyarı daha geldi. Uzmanlar, site ve apartmanlardaki aidat ücretleri ile çok önemli bir uyarıda bulunarak, aidatın kirayı geçmesi durumunda aradaki farkı ev sahibinin ödemek zorunda olduğunu duyurdu.

Ev sahipleri, kiracılar ve site yönetimleri dikkat! Aidat zammı yaparken bunları gözden kaçırmayın!

Gayrimenkul hukuku uzmanları ve tüketici dernekleri, apartman ve site aidat rakamlarının genel kurulda yetki almadan yükseltilemeyeceğine dikkat çekti. İşte apartman ve site aidatları ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler...

Ev alışverişi için en çok tercih edilen site oldu. Trendyol açıkladı hangi şehirde en çok ne satıldı?

Evlerini yenilemek isteyenlerin başlıca adreslerinden biri de Trendyol oldu. Ev kategorisinde binlerce ürün satan ve yerel satıcılarla çalışan firmadan yapılan açıklamada hangi şehirde hangi ürünlerin daha çok satın alındığı açıklandı.

Ev sahibi aidat öder mi?

Apartman ve site sakinleri ortak alanların giderleri için aidat ödemekle mükellef oluyor. Peki, kiracı varken ev sahibi aidat öder mi? Evde oturmayan ev sahibi aidat öder mi?

Ocak'ta en çok site içinde balkonlu ev arandı!

Emlakjet'in Ocak ayı verilerine göre; satılık ev araştırmasında en çok site içi ve balkonu olan evler tercih edildi.

Aidat borçları ev sahibinden istenebilir!

Kira kontratında aidatı kiracınızın ödeyeceği yönünde bir anlaşmanın yapılmaması durumunda, site yönetimine kiracının ödemediği aidatlar gecikme faizi ile birlikte ev sahibinden alınır.

Bankadan ev alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir bankanın ev sattığını ilanda gördüm ve site üzerinden teklif verdim. Ev tahliye edilmiş, tapu bankaya geçmiş. Ben bu evi alsam ileride sıkıntı olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Ev arayanların yüzde 58’i sitede oturmak istiyor!

Ev arayanların yüzde 58’i her geçen gün sayıları artan modern ve planlı site ve proje konutlarında oturmayı isterken, yüzde 42’lik bir kesim tercihini mahalleden yana kullanıyor.

Garaj ev olur mu?

Bir apartman veya site bloğunda yer alan garajın bir kimsenin kullanımında olması halinde, malik burayı ev veya işyeri olarak kullanmak isteyebiliyor. Peki, garaj ev olur mu?

site ev Haberi

site ev

Site hayatı özellikle büyükşehirlerde gün geçtikçe daha çok ailenin tercih ettiği bir yaşam tarzı sunuyor. Ege'de son yıllarda İzmir başta olmak üzere, Manisa, Denizli ve Balıkesir'de, yükselmeye başlayan konut projelerinin sundukları imkanlar, konforlu yaşamın kapılarını açıyor. 




Çocuk sahibi olduktan sonra bir siteye yerleşmeye karar veren aileler, şehrin merkezine çok da yakın olmayan mesafelerde bir hayat sürmeyi tercih ediyor. 




Bahçe ve doğal yaşamdan kopuk olmayan siteler, ebeveynler için adeta hayat kurtarıcı oluyor. Ayrıca özlenen komşuluk ilişkileri de sitelerde daha yoğun yaşanıyor. Çocuğunuzu parka götürürken ya da yürüyüş yaparken aynı ilgi alanlarına sahip olduğunuz başka annelerle tanışabilir ve komşuluk ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz. 




BÜYÜK BİR LÜKS 




Güvenlikli site hayatında, kapıları kilitlemeden ve alarmları kurmadan geceleri uyumanın sağladığı lükse sahip olabilirsiniz. Bu özellikle biiyükşehirlerde yaşayan ve her gün...