25 / 04 / 2024

site yönetiminin aidatı artırması

site yönetiminin aidatı artırması

Enflasyon oranındaki yükseliş site yönetimleri ile site sakinlerini karşı karşıya getirdi. Aidat bedellerinde enflasyon zammı yapılan site sakinleri yönetimin yetkisini sorguladı...

Büyükçekmece'de site sakinlerinden tencere tavalı protesto!

Büyükçekmece'de iddialara göre, aidatlara yapılan zam sebebiyle site sakinleri görevdeki site yönetiminin gitmesini talep etti. İşte detaylar...

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

2022'yle beraber yüzde 40-60 oranında artan site aidatları yönetimleri ve ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) İstanbul'da en yüksek aidat tutarlarının Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş'ta olduğunu belirtti.

Yüksek aidat mağduru olmamak için neler yapılmalı? 

Sitelerde yüksek aidatlar site sakinlerinin en büyük problemlerinden biri. Peki, sitelerde yüksek aidat ile karşılaşılmaması için neler yapılabilir? İşte detaylar...

Yüksek aidat ödeyen kiracılar dikkat!

Toplu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda sosyal alanlar, temizlik ve güvenlik gibi hizmetler için aidat ödemesi yapılıyor. Bazı apartman ve site sahipleri apartmanlarda yaşayan kiracılardan yüksek aidat ücreti talep edebiliyor. Peki, bu durumda nasıl bir yol izlenmeli?

15 maddede site yönetiminin hukuki kişiliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "15 maddede site yönetiminin hukuki kişiliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları’nda aidat yolsuzluğu tepkisi!

İstanbul Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları’nda 5 bin kişi site yönetimini protesto etti. Site yönetiminin fazladan aldığı ücretin dışında, aidata istediği ek 6 milyon TL’lik bütçe karşısında site sakinleri duruma tepki gösterdi.

10 maddede site yönetimlerinde aidat!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, " site yönetimlerinde aidat" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Site yönetimleri 'kart ile online tahsilat” dönemine geçiyor!

Site aidatlarını kart ile online olarak ödemek site sakinleri için aidat takibini kolaylaştırıyor ve site yönetimlerinin tahsilat oranını da kayda değer ölçüde artırıyor.

Site yönetimleri kart ile online tahsilat dönemine geçiyor!

Site aidatları artık online tahsilatla ödenebilecek. Site Yöneticisinin Dijital Asistanı Apsiyon, aidatını ödeyecek kişilere; kart ile online olarak “hem taksitli hem de otomatik ödeme” seçenekleri sunuyor.

19 maddede site yönetiminin denetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminin denetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Yönetimler enflasyondaki artışı bahane ederek aidatı artabilir mi?

Site yönetiminin belirlemiş olduğu aidat bedelini artırma yetkisi var mıdır? Yönetimler enflasyondaki artışı bahane ederek aidatı artabilir mi?

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

site yönetiminin aidatı artırması Haberi

site yönetiminin aidatı artırması

Enflasyon oranlarının son zamanlardaki yükselişi birçok sektörü etkilediği gibi apartman ve site yönetimlerini de etkiledi. Enflasyon oranlarındaki artışın yönetim tarafından aidat bedellerine yansıtılması site sakinlerini yönetimle karşı karşıya getirdi.

Kimi site yönetimleri doğrudan aidat bedeline zam uygularken, kimi site yönetimleri ise aidat dışında ekstra bedeller talep eder oldu. Bu durum sitelerde aidat savaşını başlattı.

Site yönetiminin yetkisi var

Site yönetimlerinin görev ve yetkilerinin düzenlendiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında düzenleniyor. Site yönetimlerinde bu bedeli gerektiğinde artırma ve gerektiğinde azaltma yetkisi bulunuyor. 

Hazırladıkları işletme projesinde aylık alınacak aidatı belirleyen site yönetimleri, bu planlamayı kat malikleri ile paylaşıyor.

Aidatta enflasyon zammı

Site yönetimi tarafından aidatta enflasyon zammı yapılabiliyor. Bu zammın hakkaniyetli bir şekilde, site içerisinde yapılan masrafları etkilediği kadar yapılması gerekiyor.

Site içerisinde sağlanan ortak elektrik ve jeneratör, temizlik,...