26 / 04 / 2024

sitede kimler aidat öder

sitede kimler aidat öder

Posta yazarı Tamer Heper 'A, B, C bloklarından 32 konut ve bu konutların altında 11 dükkandan oluşan yeni kurulmuş bir sitemiz var. Dükkanlar siteye ait ortak tesis ve alanlardan yararlanamıyor. Toplanan aidata katılmaları gerekiyor mu, gerekiyorsa ne ölçüde katılması lazım?' sorusunu yanıtladı.

Konut sitelerinde aidatı kim ödemeli?

Konut sitelerindeki yer alan aidat sorunu ev sahibi ve kiracılar arasında gerilime neden oluyor. Peki, konut sitelerindeki aidatı kimler ödemeli? İşte detaylar...

Sitelerde aidat borçlarından kimler sorumlu?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borçlarını kaleme aldı.

Sitede çalışan temizlik görevlilerin tazminatından kimler sorumlu?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında sitede çalışan temizlik görevlilerin tazminat ödemelerinden kimlerin sorumlu olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Milyonlarca Euro'luk sitede aidat krizi!

Arda Turan, Suat Sürmen ve Selma Türkeş gibi ünlü isimlerin yaşadığı Bodrum Mandarin Oriental'de aidat krizi yaşanıyor. 15 bin TL'ye çıkan aidat ücretleri ünlü isimlerin tepkisine neden oldu.

Şişli'de lüks sitede aidat vurgunu!

İstanbul Şişli'de bulunan lüks sitede yaşayan site sakinleri site yönetimi hakkında, dolandırıcılık”, “güveni kötüye kullanma” ve “vergi usul kanununa muhalefet” suçlarından şikayette bulundu. 

Ödenmeyen apartman aidatı için icra takibi olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, '1822 haneli bir sitede oturuyorum. Kendi kafalarına göre aidat toplamaya kalkıyor. Ödemeyenlere gecikme cezası tatbik ediyor ve hatta gecikme cezasını ödemeyenleri de icraya vereceklerini söylüyor. İcraya verilirsek, bir de icra masrafı vs. öder miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Yönetici aidatı artırabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Toplanan aidatlarda sitede çalışanların SGK primi ile kıdem tazminatı fonunu kiracı mı malik mi ödemekle yükümlüdür? Aidat tutarlarımız 100 TL, yönetici bu ay için 130 TL’den toplamak istiyor. Bu yapılanlar doğru mu? Doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Gelecek senenin aidatı bu sene toplanır mı?

800 bağımsız bölümden oluşan bir sitede oturuyoruz ve senelik 2 bin 800 TL aidat kararı alındı. Şimdi de gelecek seneki aidata mahsuben 500’er TL daha toplanmasına karar verildi. Gelecek senenin aidatı bu sene toplanır mı? 

Alt kattaki eve asansör aidatı şart mı?

Asansör masraflarını zemin katta oturan ve asansörü kullanmayanlar da öder mi? Kimler asansör aidatı öder? İşte detayları...

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Sitede ortak giderler için tespit edilen aidatların tüm site sakinleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Bağımsız bölümde kiracı olması halinde aidat ödemesinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Site yönetiminde kimler aidat vermez?

Site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler, kat maliklerinden "site aidatı" adı altında talep ediliyor. Kat maliklerinin bu aidatı belirlenen oranda ödemesi gerekiyor. Peki, site yönetiminde kimler aidat vermez?

Aidat gecikme cezası!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliki, payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından sorumlu oluyor. Peki aidat gecikme cezası ne kadardır? Aidat gecikme cezası nasıl belirlenir?

Aidatın ödenmemesi dilekçe örneği!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tüm maliklerin aidat ödemelerine katılması gerekiyor. Çeşitli nedenlerle aidat borcunu ödemekten kaçınanlara noter kanalıyla ihtarname gönderilebiliyor. İşte aidatın ödenmemesi dilekçe örneği..

sitede kimler aidat öder Haberi

sitede kimler aidat öder

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'A, B, C bloklarından 32 konut ve bu konutların altında 11 dükkandan oluşan yeni kurulmuş bir sitemiz var. Sitenin tek girişi, ve her bloğun ayrı ayrı üç giriş kapısı var. Dükkanların açıkladığım fiziki yapıyla hiç ilgisi yok. Hepsi dış cepheli cadde ve sokaklara açılıyor. Dükkanlar siteye ait ortak tesis ve alanlardan yararlanamıyor. Buna rağmen toplanan aidat (gider avanslarına) katılmaları gerekiyor mu, gerekiyorsa ne ölçüde katılması lazım? Apartman yönetim planında, dükkanların durumunun belirtilip belirtilmemesinin konuya bir etkisi olur mu?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

A, B, C bloklarından 32 konut ve bu konutların altında 11 dükkandan oluşan yeni kurulmuş bir sitemiz var. Sitenin tek girişi, ve her bloğun...