16 / 04 / 2024

sitelerde geçici yönetim

sitelerde geçici yönetim

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde geçici yönetim" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde geçici yönetim hataları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için '' sitelerde geçici yönetim hataları '' konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Emlak Konut GYO İstanbul Avcılar Firuzköy'ün geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO İstanbul Avcılar Firuzköy Genel Altyapı, Sanat Yapıları Ve Yol İnşaatı İşi'nin geçici kabulünün yapıldığını duyurdu.

Kahramanmaraş'ta esnaf için inşa edilen geçici iş yerlerinin yüzde 92'si teslim edildi!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören esnaflar için toplamda 64 noktada planlanan 4 bin 55 geçici iş yerinden 3 bin 573'ü hak sahiplerine verildi.

Köy 3. Etap ve Fikirtepe projelerinin geçici kabulü yapıldı! Emlak Konut GYO duyurdu! 

Emlak Konut GYO, Köy 3. Etap ile Fikirtepe 3419/1 Parsel Kentsel Dönüşüm projesinin geçici kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Belediye 2 ilde 101 adet tarlayı 3 yıllığına kiraya veriyor! 39 TL’den başlayan geçici teminat fırsatını kaçırmayın!

Belediye 2 ilde 101 adet tarlayı 3 yıllığına kiraya veriyor! 39 TL’den başlayan geçici teminatlarla tarlaları işleterek kazanın!

Geçici işçilere müjde! Çalışma Bakanından geçici işçilere yönelik son dakika açıklaması! Acil bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçi sorununa yönelik yaptığı açıklamada "Geçici işçi problemini çözüyoruz, bu mesele tarihe karışacak" şeklinde konuştu.

Yüksek aidatlar ev sahibi ve kiracıları isyan ettirdi!

Ev sahibi ve kiracılar “geçici yönetim” tarafından alınan yüksek aidattan dolayı isyan bayrağını çekti. Peki aidatlar neden bu kadar yüksek? “Geçici yönetim” krizi nasıl çözülecek? İşte ayrıtılar....

Büyükyalı İstanbul'un kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Büyükyalı İstanbul), 774 Ada 70 Parsel Cami ve Bu Parsele Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap  1789 Ada 3 Parsel, 1790 Ada 3 Parsel Konut İnşaatları ve Ada Dışı İmar Yolları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabul tutanağı 31 Aralık 2021 tarihinde onaylandı.

KÖY 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Köy 2. Etap kapsamında bulunan Park Düzenleme İşleri'nin kısmi geçici kabulü yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 24 Aralık tarihinde onaylandı.

Tasfiye edilen kooperatifte eski yönetim planı geçerli olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 170 haneli yazlık bir sitede hisse sahibi olduğunu aktaran okuyucu, kooperatiflerini tasfiye ettiklerini belirtti. Okuyucu, eski yönetim planının, kurulların ve kararların geçerli olup olmadığını sordu.

Sitelerde mahkemelik olan yönetim yeniden aday olabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, geçen yıl yönetimin usulsüz seçilmesi sebebiyle dava açtıklarını belirten okuyucu, davanın yıl sonuna uzadığını söyledi. Temmuz'da toplantı yapılacağını belirten okuyucu eski yönetimin yeniden aday olduğunu, bunun mümkün olup olmadığını sordu.

KÖY Zekeriyaköy 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy İkmal İnşaatı İşi'nde (KÖY 2. Etap), 1789 Ada 2 Parsel ve 1789 Ada 4 Parsel Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nin kısmi geçici kabulü yapılmış olup kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı.

Ofis Karat Bakırköy'ün geçici kabulü onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin (Ofis Karat Bakırköy) geçici kabulü onaylandı. 

sitelerde geçici yönetim Haberi

sitelerde geçici yönetim

1. Kanun koyucu, sitelerin imalatından satışına ve oturumun başlayıp da çoğu bir-iki bağımsız bölüm sahibi olabilecek maliklerin yönetimde irade koyabilecek (daimi yönetim) sürecine kadar, sitedeki resmi-idari iş ve işlemlerin daha ilk baştan sahipsiz kalıp da kaosa sürüklenmesini engellemek için, sitenin ilk kat irtifak sahiplerine, yönetim planında hüküm oluşturmak şartı ile bir geçici yönetim kurmasını tavsiye etmiştir.

2. Bu tavsiye, yönetim planında böyle bir hükmün konmasıyla açık tavsiye niteliğinden çıkar ve amir hüküm olur ki özellikle giderlerin teminatı olan karara yetkili kurullar arasında geçici yönetim de sayılmıştır.

3. Maddenin birinci cümlesinde açıkça da geçici yönetimin görevleri ve sorumluluk ile yetkileri sayılmıştır. Geçici yönetim, temsilciler kurulunun oluşması için gerekli girişim ve çağrıları yapacak, yine temsilciler kurulu oluşuncaya kadar da bu kurulun görevlerini üstlenecek...