18 / 04 / 2024

Sitelerde mahkemelik olan yönetim yeniden aday olabilir mi

Sitelerde mahkemelik olan yönetim yeniden aday olabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, geçen yıl yönetimin usulsüz seçilmesi sebebiyle dava açtıklarını belirten okuyucu, davanın yıl sonuna uzadığını söyledi. Temmuz'da toplantı yapılacağını belirten okuyucu eski yönetimin yeniden aday olduğunu, bunun mümkün olup olmadığını sordu.

Ünlü yönetmen kiracısı ile mahkemelik oldu! Kira artışı yeterli değil!

Ünlü yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek İstanbul'un en işlek yerlerinden birisi olan Beyoğlu Cezayir sokakta bulunan dubleks dükkanını kiraya verdiği Arkeoloji Sanat Yayınları işletmecileri ile mahkemelik oldu.

Kiracısıyla mahkemelik olan ev sahibi yandı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten mahkemelerin kira davalarında 2025'e güven verdiğini söyleyerek, kiracısıyla mahkemelik olanları uyardı.

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Defne Samyeli ve eski ev sahibi davalarını geri çekti!

Geçtiğimiz aylarda eski ev sahibi Yusuf Araz ile mahkemelik olan Defne Samyeli, sorunlarının çözüldüğünü dile getirerek davaların geri çekildiğini açıkladı. 

Defne Samyeli Etiler'de ev kiraladı!

Bir süre önce eski ev sahibi ile mahkemelik olan Defne Samyeli Etiler'de ev kiraladı.  Samyeli yeni villası için 45 bin TL ödüyor.

Güllü, işlettiği mekanın kirasını ödemeyince mahkemelik oldu!

Fethiye’nin Çalış semtinde kamp alanının işletmesini yapan şarkıcı Güllü, 5 bin 200 Türk Lirası olan kira tutarını aylardır ödemediği iddiasıyla mülk sahibiyle mahkemelik oldu. 

Sitelerde mahkemelik olan yönetim yeniden aday olabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, geçen yıl yönetimin usulsüz seçilmesi sebebiyle dava açtıklarını belirten okuyucu, davanın yıl sonuna uzadığını söyledi. Temmuz'da toplantı yapılacağını belirten okuyucu eski yönetimin yeniden aday olduğunu, bunun mümkün olup olmadığını sordu.

Defne Samyeli ev sahibi Yusuf Araz'ın ödediği tazminatı beğenmedi!

Geçtiğimiz aylarda kira ödemediği gerekçesiyle ev sahibi Yusuf Araz ile mahkemelik olan Defne Samyeli, ev sahibine açtığı tazminat davasını kazanmıştı. Samyeli dava sonucunda ödenen 20 bin TL'yi yetersiz buldu.

Defne Samyeli yeni ev arıyor!

Kira borcu nedeniyle ev sahibi Yusuf Araz ile mahkemelik olan Defne Samyeli ev arayışına girdi.

Mahkemelik olan arsa hisseleri devredebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Akrabamız 3 kişi tarafından, benim ve kardeşimin de bulunduğu, akraba ilişkileri içerisinde olduğumuz 24 kişi aleyhine ‘Olağanüstü Kazandırıcı Zamanaşımı ile Taşınmaz Mülkiye İktisabı’ dava açıldı.Bu durumda davadaki şansımızı nasıl görüyorsunuz?' sorusunu yanıtladı.

Beyoğlu Gençlik Merkezi'nin ihalesi yapıldı!

İBB Meclisi’nde oy çokluğu ile Beyoğlu Belediyesi’ne 10 yıllığına tahsis edilen ve mahkemelik olan İBB’ye ait Beyoğlu’ndaki gençlik merkezini yurt olarak işletmek için açılan ihale sonuçlandı. İhaleyi, İBB şirketi Boğaziçi Yönetim A.Ş. kazandı. 

Parsel parsel sattı davasında Melih Gökçek'e kötü haber!

Birbirlerine yönelik ağır hakaretlerle mahkemelik olan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki davada karar çıktı. Mahkeme Melih Gökçek'in açtığı 50 bin TL'lik tazminat davasını reddetti.

Batman'da arazi kavgası: 1 ölü, 3 yaralı!

Batman'da arazi anlaşmazlığı yaşayan ve mahkemelik olan iki grup adliye önünde birbirine girdi. Çıkan kavga sonucunda 1 kişi yaşamını yitirdi ve 3 kişi ise yaralandı.

Sitelerde mahkemelik olan yönetim yeniden aday olabilir mi Haberi

Sitelerde mahkemelik olan yönetim yeniden aday olabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, geçen yıl sitelerindneki yönetimin usulsüz seçildiği iddiasıyla dava açtıklarını belirten okuyucu, duruşma tarihinin sokağa çıkma kısıtlamalarına denk geldiğini ve yılın sonuna uzadığını aktardı. Sitedeki toplantıların temmuz aylarında yapıldığını ifade eden okuyucu, iptal talebine muhatap olan yöneticilerin yine aday olduğunu söyledi. Bunun mümkün olup olmadığını soran okuyucu, eski yönetimin yeniden seçilip seçilemeyeceğini, davacı kendisi olduğu için yönetime talip olduğunu söylemesinde bir sakınca olup olmadığını sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

Kat Mülkiyeti’nin bulunduğu binalarda ya da sitelerde, genel kurulların iptali ve genel kurulda alınan bazı kararların iptali istenebilir. Bunun içinde yönetici seçimi maddesi de dahil. Toplantıda yönetici seçime usule uygun şekilde yapılmadıysa; bu unsur toplantının tümünün iptali edilmesini sağlamaz. Yalnızca yönetici seçimi...