25 / 04 / 2024

Sivas 2015 projeleri

Sivas 2015 projeleri

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" kapsamında, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne 40 yamaç evi yapılacağını bildirildi.

Sivas göç alan il statüsüne çıkacak!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 2015 yılının büyük projelerin başladığı bir yıl olacağını ve uygulanması planlanan projeler sayesinde Sivas'ın göç veren alan il statüsüne çıkacağını ve Sivas'ın gelişeceğini söyledi.

Sivas'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hazır!

Esentepe Mahallesi'nde incelemelerde bulunan heyet daha sonra Eski Sanayi ve Aksu Parkıtıı gezme fırsatı buldu.Esentepe Mahallesi, Eski Sanayi, Alibaba ve şehrin farklı bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi.

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman YHT projeleri mecliste!

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman hızlı tren hattı projeleri ile Gebze-Darıca metro hattı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Sivas-Ankara YHT Hattı'nda test sürüşleri 2019'da başlıyor!

2015 yılında hizmete açılması planlanan Sivas-Ankara YHT Hattı'nda test sürüşleri 2019 yılında başlıyor.

Sivas Şarkışla'ya 253 sosyal konut!

Sivas Valisi Davut Gül, Şarkışla ilçesinde yapımı devam eden projeleri inceledi. Gül, inşaatı süren 253 adet sosyal konut hakkında bilgi aldı.

Samsun'un mega projeleri Sivas'a örnek olacak!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın eşi Yurdagül Aydın yaptığı açıklamada Samsun'un projelerden oldukça etkilendiklerini belirterek, Sivas'ta da bu projeleri uygulayacaklarını söyledi.

Sivas 15 Temmuz Meydanı'nın temeli atıldı!

Sivas Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan ve tamamlandığında dünyanın sayılı meydanları arasına gireceği 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın temeli atıldı.

Yapımı devam eden tren hatları TBMM'de!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri, Ankara-Aksaray-Adana ve Ankara Sivas Demiryolu projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sivas'a 6 bin 400 konut yaptık!

Başbakan Binali Yıldırım referandum mitingleri kapsamında Sivas'taydı. Bölgede açıklamalarda bulunan Yıldırım, projeleri ve yatırımları anlatı.

Sivas eski stad yerleşkesi fikir projeleri sergilendi!

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri "Eski stad yerleşkesi fikir projesi" kapsamında hazırladıkları projelerini sergiye çıkardı.

İşte Sivas'a değer katan projeler!

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan öncülüğünde, Ak Parti Kadın Kolları Sivas’a değer katan projeleri yerinde görme imkânı buldu.

Primemall Sivas 30 Kasım'da açılacak!

Prime Development ve Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ iş birliğiyle 2015 yılında temelleri atılan Primemall Sivas projesi 30 Kasım’da Sivaslılarla buluşuyor. 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip projede 120 mağaza hizmet verecek.

Ekil İnşaat Sivas'ta en çok vergi veren firma!

Sivas'ta 2016 yılında 2015 yılı kazançları üzerinden en fazla kurumlar vergisi ödeyen firmaların isimleri açıklandı. Ekil İnşaat, listenin 5. sırasında yer aldı.

3. havalimanı 2015'in en büyük projesi!

Dünya Bankası’nın verilerine göre Türkiye, 2015 yılında 44.7 milyar dolar ile kamu-özel ortaklığı kapsamında en fazla tutarda özel sektör yatırımı gerçekleştiren ülke oldu. Türkiye’yi liderliğe İstanbul Yeni Havalimanı ve Gebze-İzmir Otoyolu projeleri taşıdı.

Sivas 2015 projeleri Haberi

Sivas 2015 projeleri

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" kapsamında, idarece hazırlanan projeler, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Sivas Yatırım Destek Ofisinde gerçekleşen toplantıda Kalkınma Bakanlığı yetkililerine tanıtıldı.


Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, proje kapsamında 3 bin 652 metrekaresi kapalı alanda 20 bin metrekare alana 40 yamaç evinin yapılacağını belirtti. Evlerin 60 metrekare olarak salon, yatak odası, mutfak, banyo ve tuvalet şeklinde tasarlandığını aktaran Ayhan, çevre düzenlemesiyle bu işlerin 11 milyon lira mal olacağını kaydetti. 


Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde öz kaynaklar ve kurumların destekleriyle 70 milyon lira yatırım yapıldığını aktaran Ayhan, "Merkezin tam anlamıyla faaliyete geçmesi için 30 milyon liraya ihtiyaç var. Kayak merkezini her mevsim vatandaşlarımızın faydalanacağı cazibe mekanları...