19 / 04 / 2024

Sivas imar

Sivas imar

Sivas'a bir türlü netice alamadığı sebze hali projesi olduğunu açıklayan Başkan Aydın; "Bu alanı sadece bir Kentsel Dönüşüm Projesi olarak düşünmüyoruz. Aynı zamanda bir çekim merkezi, bir cazibe merkezi, bir tarih ve kültür alanı olarak düşünüyoruz.

Sivas'ın çehresi değişiyor!

Sivas Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Esentepe Mahallesi, Kaski Sanayi ve şehrin faizli bölgelerinde kentsel dönüşüm başlatıldı. Belediye Sivas'ın çehresini değiştirmek için adım altı.

Sivas'ın çehresi tamamen değişecek!

Sami Aydın Sivas'a çağ atlatacak projelerin hayata geçmesi için başta Esen tepe Mahallesi olmak üzere Eski Sanayi. AUbaba ve şehrin farklı bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi.

Sivas'ta Kızılırmak sahil yolundaki çalışmalar denetlendi!

Sivas'ta sahil yolundaki çalışmalar denetlendi. SİVAS Belediye Başkanı Sami Aydın Karşıyaka' dan üniversiteye kadar uzanacak olan Kızılırmak Sahil Yolu' ndaki 1. etap çalışmalarını yerinde inceledi.

Sivas'ta imar sorunları için çalışmalar sürüyor!

Sivas İl Özel İdaresi, kültürel varlıkların aslına uygun onarılması ve turizm merkezlerindeki imar sorunlarının çözümü için çalışmalar devam ediyor. 

Sivas Akıncılar'da imar barışı toplantısı yapıldı!

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde İmar Barışı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Sivas Yıldızeli'nde imar sorunu çözüldü!

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yıllardır sorun teşkil eden imar sorunu çözüme kavuştu. Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz, imar sorununun çözülmesiyle ilçeye hareket geldiğini dile getirdi.

Sivas'ın imar planı düzenlenmeli!

Sivas Belediyesi tarafından bölgede yapılan çalışmalar tepkilerine neden oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, şehrin imar planının yenilenmesi gerektiğini açıkladı.

Kızılırmak Projesi için 4 milyon metrekare alanda imar çalışması başladı!

Sivas Belediyesi Başkanı Sami Aydın, Kızılırmak Projesi kapsamında yaklaşık 4 milyon metrekare alanla ilgili imar çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Sivas'taki imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı Sivas ili, Merkez ilçesi, Yapı Mahallesi'nde bulunan bazı parsellerdeki 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini onayladı.

3 ildeki arazilerin imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara, Amasya ve Sivas'ta bulunan bazı arazilerde imar planı değişikliklerini onayladı. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Sivas Yenişehir Fuar Alanı'nın imar sorunu çözüldü!

Sivas enişehir Fuar Alanı'nın imar sorunu çözüldü. Tapularını alan vatandaşlar Belediye Başkanı Sami Aydın'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Her şehrin planı, imar yönetmeliği ayrı ayrı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Her şehrin planı, imar yönetmeliği ayrı ayrı olacak. Sivas Şarkışla'nın imar planıyla İstanbul'unki bir olmaz. Bitlis'teki imar planı yönetmeliğiyle İstanbul bir olmaz. Doğru değil bunlar. Şimdi 6 aylık süreyi uzattık." dedi.

Sivas Esentepe ve Yunusemre dönüşümle yenilenecek!

Sivas’ın yeniden imarı noktasında hızlı bir şekilde çalışma sergileyen Sivas Belediyesi, Esentepe ve Yunusemre Mahallelerinde, kentsel dönüşüm için yoğun mesai harcıyor.

Sivas'da köy imar planları çalışmaları sürüyor!

SİVAS İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, köy imar planları ve köy gelişme alanlarının oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor.

TOKİ Sivas Merkez 220 ha alanda imar işlemi ihalesi bugün!

Başbakanlık Tolu Konut İdaresi, Sivas Merkez 220 ha alanda imar uygulaması işleminin yapılması hizmet alım işi açık ihale usulü ile bugün saat 11:00'de yapılacak.

Sivas Kızılırmak Projesi'nde imar süreci sonuçlandı!

Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ın Sivas’tan geçen bölümü proje kapsamında, ırmağın her iki yakasına sosyal, sportif ve kültürel alanlar oluşturulması planlanıyor. Projenin imar süreci sonuçlandı.

Sivas imar Haberi

Sivas imar

Sivas'a bir türlü netice alamadığı sebze hali projesi olduğunu açıklayan Başkan Aydın; "Bu alanı sadece bir Kentsel Dönüşüm Projesi olarak düşünmüyoruz. Aynı zamanda bir çekim merkezi, bir cazibe merkezi, bir tarih ve kültür alanı olarak düşünüyoruz. 


Bildiğiniz gibi o bölgede çok önemli tarihi eserlerimiz var. Ziya Bey Kütüphanesi, Kangal Ağası Konağı, Meydan Camii ve Meydan Hamamı, vakıflar binası ve cumhuriyet döneminde yapılmış olan Paşa Camii var. Bunları çevresinde birleştiren yine Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemini bünyesinde barındıran, belki kent meydanından daha farklı fonksiyonları da bünyesinde barındıran, Türkiye'ye örnek olacak, Türkiye'nin dikkatini çekecek bir meydanı aynı zamanda Sivas'a kazandırmış oluyoruz ve bu meydana da Sivas'ın önemli değeri olmasına rağmen, Sivas'ta dahi bilinmeyen Meydan Camii'nin avlusunda meftun olan Şems-i Sivas-i ismini vermek...