26 / 04 / 2024

Sivas'ın çehresi değişiyor!

Sivas'ın çehresi değişiyor!

Sivas Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Esentepe Mahallesi, Kaski Sanayi ve şehrin faizli bölgelerinde kentsel dönüşüm başlatıldı. Belediye Sivas'ın çehresini değiştirmek için adım altı.



Sivas Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Esentepe Mahallesi. Eski Sanayi. Alibaba ve şehrin farklı bölgelerinde kentsel dönüşüm başlatıldı. Kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AJtyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen. Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşaviri Adnan Tan'ı makamında ağırlayan Başkan Aydın ve Başkan Yardımcıları Naci Süha. Muaz Uzun ile ilgili birim müdürleri yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi. 


Yapılması planlanan çalışmaları İmar Planı'nı ayrıntılı olarak inceleyen heyet daha sonra dönüşüm planlanan alanları yerinde incelemelerde bulundu. İlk olarak Esentepe Mahallesi'nde incelemelerde bulunan heyet daha sonra Eski Sanayi ve Aksu Parkı'nı gezme fırsatı buldu. Gezilerde heyete Başkan Yardımcıları Naci Süha ve Muaz Uzun eşlik etti. 



1 KASIMDA DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK 


Belediye Başkanı Sami Aydın, "Kentsel dönüşüm çalışmaianmız hakkında birtakım değerlendirmede bulunduk. Başta Sayın Bakanımız oJm3k üzere Genel Mücfcnjmüze ve tüm arkadaşlanmtza teşekkürlerimizi sunuyorum. Şu an süreç çok verimli ferityor. 14 Kasım'da Bakanımızla birtkte yürüttüğümüz Şehir Kım&ği Çaftştayı'na Bakanımız Idris Guflüce de katılacak. Hem çahştayı hem de bu konuyu biıtfcte değeriendu-erek süreci resmî olarak başlatmayı hedefliyoruz. 

Genel Müdürümüze ve Sivas «Se «594 her konuda bize destek olan Bakanlık Müşavirimiz Adnan Tan Be/e teşekkür ediyorum" dedi. 


Sivas Memleket


Geri Dön