19 / 04 / 2024

sivil istimval

sivil istimval

Devletin mal edinim işlemleri arasında "istimval" de yer alıyor. Söz konusu istimval, hangi mallar üzerinde uygulanıyor? İstimval ne demektir? İşte istimval işlemi ile ilgili merak ettikleriniz...

Sivil Havacılık bünyesine personel alınacak! 17 bin TL maaş verilecek!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde çeşitli pozisyonlarda görevlendirilmek üzere personel alımı yapılacağı açıklandı. Personel alım ilanı bugünkü Resmi Gazete de yayınlandı. İşte ilanın tüm detayları...

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'ndan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki verdi.

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıkladı.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nden sivil inisiyatif çağrısı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), İzmir depreminden sonra binaların güçlendirilmesinde, yenilenmesinde, kontrol ve denetiminde rol sahibi olan tüm sivil toplum kuruluşları, sektör oyuncuları ve meslek odalarını bu alandaki çalışmaları desteklemek üzere bir araya gelmeye çağırdı. 

Bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi!

Tesis yönetimi ve profesyonel bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi ve işleyişi kat malikleri dışından seçilen profesyonel yöneticilerin ve firmaların sayılarının artması ile de profesyonel yönetim ve entegre tesis yönetimi bir sektör haline geldi.

Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor!

Fatih ve İstanbul’un en özel ve güzel noktaları arasında yer alan Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor.

Bursa Osmangazi'deki 11 sivil mimari örneği yapı ayağa kaldırılıyor!

Tarihi mirasın korunmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla eski Bursa’yı ortaya çıkaran Osmangazi Belediyesi 11 Sivil Mimari Örneği yapıyı yeniden ayağa kaldırıyor.

Rize Sivil Havacılık Lisesi için yeni bina yapılacak!

Rize’nin Pazar ilçesinde Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşa edildi. 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak okul için bina yapılacak. 

Sivil Savunma Müdürlüğü’nün yeni binasında son durum!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile birlikte Sivil Savunma Müdürlüğü’nün yeni binası olacak olan alanda incelemeler yaptı.

Konya’ya sivil havaalanı yapılmalı!

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Arslan, daha öncede gündeme gelen ancak bir karşılık bulamayan sivil havaalanı konusunda Konya’nın sivil havaalanını hak ettiğini söyledi.

Antalya Muratpaşa Sivil Toplum Merkezi'nde sona gelindi!

Muratpaşa Belediyesi, Avrupa’nın en büyük dernekler yerleşkesini inşa ettiği Doğuyaka Mahallesi’nde bulunan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Kültür Merkezi’nin ince inşaat işleri ihale sürecini tamamlandı. Merkez, 9 milyon 661 bin TL’lik ek yatırımla açılışa hazır hale gelecek.

Gölcük Sivil Toplum Merkezi açıldı!

Gölcük Kent Konseyi Sivil Toplum Merkezi, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş´in katılımıyla, Adnan Menderes İş Merkezi´ndeki yerinde açıldı. Açılışa protokol tarafından yoğun katılım sağlandı.

Ankara'da Sivil Dayanışma Platformu açıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Altındağ Hamamönü'nde düzenlenen Sivil Dayanışma Platformu Ankara Ofisi'nin açılış törenine katıldı.

sivil istimval Haberi

sivil istimval

İstimval ne demektir?

İstimval, devletin olağanüstü bazı hallerde başvurduğu mal edinme yolları arasında yer alıyor. İstimval işleminde idare, bazı taşınır malların mülkiyetini ya da kullanma hakkını, taşınmaz malların da yalnızca kullanma hakkını iktisap edebilir.


Olağanüstü dönemlerde özel kişilere ait taşınır malların idarenin mülkiyetine geçmesi durumu olan istimval iki şekilde uygulanıyor:


1-  Askeri istimval: ulusal savunma gereksinimlerini karşılamak için askeri makamlarca yapılır.

2-  Sivil istimval: mülki makamlar tarafından yapılır.


İstimval ve istimlak

Bedensel yükümlülüklerin de konusunu oluşturabildiği istimvalin istimlaktan farkı; sadece taşınır mallara uygulanabilmesi oluyor.




Işıl Seren...