24 / 04 / 2024

Siyahkalem Köyde ağaç dikimi

Siyahkalem Köyde ağaç dikimi

Bir estetik cerrah titizliği ile gerçekleştirilen taşıma işleminin ardından yoğun bakıma alınan 232 ağaç, yeni yerlerinde yaşamlarını sürdüreceklerini müjdeledi.

Elazığ depreminde hasar gören 18 köyde yeni konutlar inşa ediliyor!

Elazığ depreminde ağır hasar gören 18 köyde konut yapımına devam ediliyor. TOKİ tarafından inşa edilen konutların 2 ay sonra tamamlanması planlanıyor.

Şahinbey Mavikent kura sonucu 25 Aralık 2016 açıklandı mı?

Şahinbey Mavikent kura sonucu 25 Aralık 2016 açıklandı mı? Şahinbey Belediyesi alt gelir grubu için yaptırdığı Mavikent 4. Etabın, kat kurası çekilişi bugün yapılacak. Şahinbey Mavikent 4. Etap kura sonuçları açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Manisa Kırkağaç-Akhisar arası 6 kilometrelik yol asfaltlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırkağaç ile Akhisar ilçelerini birbirine bağlayan Işıklar-Yaykın mahalleleri arasındaki 6 kilometrelik yolda asfalt için temel çalışmasına başladı.

Manisa Kırkağaç ile Akhisar birbirine bağlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırkağaç ile Akhisar ilçelerini birbirine bağlayan Işıklar-Yaykın Mahalleleri arasındaki 6 kilometrelik yolda asfalt için temel çalışmasına başladı.

Ilgaz Tüneli 15 Aralık'ta açılışa hazır olacak!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ilgaz Tüneli’ni ziyaret etti. Ilgaz Tüneli’nin 15 Temmuz’da istiklal ve istikbalin temsili olduğunu belirten Kaya, tünelin 15 Aralık’ta açılışı yapılacak hale geldiğini söyledi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi açıldı!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi açıldı. Başbakan Yıldırım: "Cumhurbaşkanımızın bizatihi talimatlarını uygulayarak, kendi tarihimize, kültürümüze uygun bir kampüs oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Manisa Kırkağaç'a itfaiye müfrezesi inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Kırkağaç ilçesine giderek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Enflasyon oranları 5 Aralık'ta açıklanacak!

Ev veya işyeri kiralamalarında sözleşmesi uzayan kimselere, yapılacak artış hesaplamasında üretici fiyat endeksi (ÜFE) oranları kullanılıyor. Enflasyon oranları 5 Aralık'ta açıklanacak..

Manisa Kırkağaç yeni altyapıya kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kırkağaç ilçesinin Halkaavlu Mahallesi’nde eskiyen isale hattını yenileyerek mahalleye daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin ediyor.

Manisa Kırkağaç'taki düğün salonunda sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce Kırkağaç Karakurt Mahallesi’nde yapımı başlatılan düğün salonunda sürdürülen çalışmalarda sona gelindi.

Manisa Kırkağaç'ın yol sorunu büyükşehirle çözüldü!

İl genelinde sürdürdüğü asfalt çalışmalarıyla kentin ulaşımında büyük dönüşüm yaratan Büyükşehir Belediyesi, Kırkağaç’ın Karakurt Mahallesi’nde yaptığı sıcak asfalt ile vatandaşların yüzünü güldürdü.

Manisa Kırkağaç'a büyükşehir projeleri geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kırkağaç ilçesini ziyaret ederek Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ile bir araya geldi. Başkan Ergün, "Önümüzdeki 2-2,5 yıllık süreçte Kırkağaç'a en güzel hizmetleri kazandıracağız" dedi.

Küçükağa Su Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükağa Su Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi 250 bin TL sermaye ile bugün Kenan Taştekin tarafından kuruldu.

Siyahkalem Köyde ağaç dikimi Haberi

Siyahkalem Köyde ağaç dikimi

Zekeriyaköy’de gerçekleştirilen bir konut projesinin inşaat alanında bulunan 232 ağaç Sonbahar’da bulundukları yerlerden alınıp arazi içinde başka bir alana taşınmıştı. 



Taşınan ağaçların yeni yerlerinde yaşayıp yaşamayacağı tartışma konusuydu. Geçtiğimiz günlerde taşınan ağaçlar yeni yerlerinde daha uzun yıllar yaşayacaklarını müjdelediler.Ağaçların taşıma ve bakım işlemlerini gerçekleştiren Alman OPİTZ firması uzmanlarından Francesco Maccazzola geçtiğimiz günlerde yine İstanbul’daydı. Artık yeşile duran ağaçların bakımlarını ekibi ile birlikte özenle gerçekleştirdi.Maccazzola, ağaçların yerlerinden taşınıp, yeşille durmasına kadar geçen süreci anlattı:



Zekeriyaköy’de KÖY projesi içinde yer alan 232 ağacın taşınma süreci 1.5 yıl önce başlamış.İnşaat sahası içinde yer alan ağaçların durumu, kaç yaşında oldukları türleri ve yaşadıkları ortam belirlendikten sonra, yeni yaşamlarını en sağlıklı sürdürecekleri alanlar belirlenmiş. Ağaçların sayımı ve numaralandırılması yapıldıktan sonra Almanya’dan özel olarak getirilen Optimal 3000...