24 / 04 / 2024

Elazığ depreminde hasar gören 18 köyde yeni konutlar inşa ediliyor!

Elazığ depreminde hasar gören 18 köyde yeni konutlar inşa ediliyor!

Elazığ depreminde ağır hasar gören 18 köyde konut yapımına devam ediliyor. TOKİ tarafından inşa edilen konutların 2 ay sonra tamamlanması planlanıyor.



Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremde hasar gören 18 köyde,  TOKİ  tarafından inşa edilen konutların yapımı devam ediyor.

Samsun Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Sivrice'de 24 Ocak tarihinde yaşanan ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğüne sahip depremin yaraları sarılıyor. TOKİ tarafından Elazığ'da bulunan 18 köyde 265 konutun yapım çalışmalarının 2 ay sonra tamamlanıp depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor.

Konutların yapıldığı köylerden olan Değirmenönü köyünde incelemeler gerçekleştirip Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 18 köyde 265 konutun inşa çalışmasının devam ettiğini ifade etti.  Konutların 90 metrekare olarak yapıldığından bahseden Vali Yırık, "İnşallah vatandaşlarımız deprem sonrası meydana gelen bu mağduriyetlerini bu güzel konutlarda, devletimizin büyük bir şefkat eli ile yapmış olduğu, yürüttüğü bu çalışmalar sonucunda buradaki konutlarına yerleşecekler. Vatandaşımız öteden beri gelen yaşamlarına devletimizin yapmış olduğu çağdaş konutlarla birlikte beraberinde bulunan hayvanları var ise onları da barındırabilecek. Bugün geldiğimiz noktada konutlarımızın yüzde 80'e yakın bir oranda bittiğini görüyoruz. En fazla 2 aylık bir süreçte bu konutlarımızın hak sahiplerine tevdi edileceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


Geri Dön