25 / 04 / 2024

Amasya'nın en büyük gençlik merkezi inşa ediliyor!

Amasya'nın en büyük gençlik merkezi inşa ediliyor!

Amasya Suluova'da bölgenin en büyük gençlik merkezi inşa ediliyor. Proje, 2 bin 200 metrekarelik alanda yükseliyor.



Amasya’nın Suluova İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Amasya bölgesinin en büyük Gençlik Merkezinin inşaatı başladı.


Toplamda 2.200 metrekare alandan oluşan ve 300 gün sonra hizmete girecek olan Gençlik Merkezi, Suluovalı gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayıp zararlı alışkanlıklardan korumalarına katkı sağlayacak.


Temel kazıları başlayan Suluova Gençlik Merkezinin i,halesini kazanarak inşaat çalışmalarına başlayan CE-HAK İnşaat Firma Yetkilisi Temel Akman’dan bilgiler alan Kaymakam Dr. Vural Karagül ile Belediye Başkanı Fatih Üçok ve beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Balçı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulkadir Saraç, Borsa Mahallesindeki inşaat alanında incelemelerde bulundular.


Gençlik merkezlerinin yetişen yeni neslin beceri ve enerjilerinin doğru kanalize edilmesi adına önemli olduğunu belirten Kaymakam Dr. Vural Karagül; “Suluova aslında kabuğuna sığmayan bir ilçedir. Yer altı ve yer üstü önemli zenginliklere sahip ilçemizin bu potansiyelleri şehirleşme adına kullanılmasında geç kalınmış. Son yıllarda yapılan bu gibi ciddi yatırım ve hizmetler geç de olsa daha yaşanılabilir modern şehrin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Bu doğrultuda daha modern ve planlı şehirciliğin kurulması adına belediyemizin hizmet ve çalışmalarını çok etkili ve akılcı buluyorum. Bizde üzerimize düşeni yapıyoruz” diye kaydetti.


Amasya bölgesinin en büyük gençlik merkezinin Suluova’da yapılacağını belirten Belediye Başkanı Fatih Üçok ise, Suluova’nın ve gençlerin çok önemli bir ihtiyacını bu yatırımla gidermiş olacaklarını belirterek; “bölgemizin en büyük gençlik merkezini kuruyoruz. Çünkü Gençliğimize çok önem veriyoruz. Toplamda 2 bin 200 metrekare kapalı kullanım alanı olan bir inşaat olacak ve 300 günde yapımı tamamlanarak hizmete sunulacak. Daha önce gençlik merkezi ile ilgili bir proje vardı. Biz bu projeyi kabul etmedik. Çünkü küçük ve sıradan bir proje olduğu için ihtiyaçlara ve geleceğe hitap etmezdi. Yetersiz olduğunu gördük. Çünkü bu bölgede yeni konut çalışmaları var. Bin kadar yeni konut yapılıyor ve 3-4 bin nüfus yaşayacak bu bölgede. Ayrıca yan tarafta Yüksek Okulumuz ve eğitim gören yüzlerce gençlerimiz var. Bu konuda bakanımıza bilgi verdik. Kendileri makul gördü ve önceki arsanın 3 katı büyüklüğünde bir alanda gençlik merkezi projesinin yapımına başladık. Bu önemli projenin kazandırılmasında emeği geçen bakanımıza ve vekillerimize teşekkür ederiz” diye kaydetti.


Görevde olduğu 3 yıllık sürede söz verdiği projelerin %90'ını hayata geçirdiklerini, tüm hızı ile yatırım ve hizmetlerin sürdüğünü aktaran Başkan Fatih Üçok; Gençlik Merkezinin bulunduğu aynı bölgede 665 adetlik 3. Etap  TOKİ  konutu ile 125 adetten oluşan Sosyal Konutlar ile 2 adet okul yapıldığına dikkat çekerek; “Gençlik merkezimiz ile birlikte hepsi hayata geçip hizmete sunulduğunda bu bölgemizde yeni ve modern yaşam alanları ortaya çıkacak. Daha önce atıl olan bu bölgemiz ilçemizin en hareketli ve yaşanabilir yerlerinden biri konumuna gelecek" dedi.


Amaçlarının ilçe gençlerin daha donanımlı geleceğe yürümelerine imkan sağlamak olduğunun altını çizen Başkan Fatih Üçok; "gençlerimizin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak, serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayıp zararlı alışkanlıklardan korumalarına katkı sağlamaktır. Gençlerimizi bu merkezde eğitmenler nezaretinde nitelikli hale getirmek, vakitlerini daha değerli ve etkili kullanmalarını sağlamak arzusundayız. Şayet enerjilerini bu gibi faydalı yerlerde kullanmazlarsa kötü çevre ve alışkanlıklarda kullanırlar. Buda kendilerine ve topluma zarar verir. Biz gençlerimizi çok seviyor ve değer veriyoruz. Geleceğimizi onlar için inşa ediyoruz” dedi.


İncelemelerin ardından Kaymakam Dr. Vural Karagül ile Belediye Başkanı Fatih Üçok, yapımı kısa süre önce başlayan 3. Etap TOKİ Konutları ile Sosyal Konutlarda yürütülen çalışmaları yerinde görerek yetkililerden bilgiler aldılar.



Amasya Objektif


Geri Dön