25 / 04 / 2024

smdk

smdk

Suriyeliler belki de Ortadoğu coğrafyasının ticareti en iyi bilen insanları. Bu özelliklerini Türk emlak piyasasında da konuşturdular ve ‘al-sat’ yapmaya başladılar. Türkiye’deki bankalara da 1.2 milyar TL getirdiler.

smdk Haberi

smdk

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli sayısındaki artışa paralel olarak mültecilerin Türkiye’deki yatırımları artıyor. Suriyeliler’in bir kısmı paralarını bankada tutmayı tercih ederken büyük bir çoğunluğu da gayrimenkul sektörüne adım atıp ‘al-sat’ yapmaya başladı. Türkiye’deki gayrimenkul projelerinden emlakçılarla birlikte alım yapan Suriyeliler, daireler primlenince de satış yaparak kâra geçiyor. Türk şirketlerle ortak yatırım yapanlar da olurken Emlak Konut GYO’nun düzenlediği ihalelere giren Suriyeli yatırımcılar da oldu.


İhaleye bile girdi

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) eski Başkanı Halid Hoca, mevduatlarını Türk bankalarına aktaran Suriyeliler’in yanı sıra gayrimenkule yatırım yapanlar olduğunu belirterek, Türk vatandaşları adına yapılan yatırımlar da bulunduğunu söyledi.


Hoca, “Tek bir Suriyeli işadamı, Arap Baharı çerçevesinde oluşan kırılgan ortamdan dolayı 300 milyon dolarını Türkiye’ye getirmişti. Bu parayla Türkiye’de büyük...