25 / 04 / 2024

socar petrol boru hattı

socar petrol boru hattı

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkanı Rövnag Abdullayev, TANAP'ın gelecekte sadece Azerbaycan doğal gazını değil, Orta Asya, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz gazını da, Güney Gaz Koridoru çerçevesinde Avrupa'ya taşıyacağını belirtti...

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

925 milyon Euro kredi çeken BOTAŞ’tan 300 milyon euroluk bir kredi daha

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi, likit doğalgaz alımında kullanılmak üzere 300 milyon euroluk ikinci bir kredi için Socar ile görüşmeye başladı. BOTAŞ daha önce de Deutsche Bank'tan 925 milyon euroluk kredi temin ettiği duyurulmuştu.

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) 2021 senesini 5.5 milyar Türk Lirası net kâr ile kapatırken, bu dönemde satışları 2020 yılına oranla yüzde 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına çıktı.

BTC'den 3,3 milyar varil petrol sevk edildi!

Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın son durağı Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Haydar Aliyev Deniz Terminali'nden 2006 yılından itibaren 4 bin 300'den fazla tanker ile 3 milyar 314 milyon 965 bin varil ham petrol sevk edildi.

SOCAR'dan 2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Türkiye’de 15 milyar dolara yakın yatırım yapan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, 2022 yılına kadar yeni bir tesis kurmayı planlıyor. BP ile ortak hayata geçmesi planlanan tesis için 2 milyar dolar harcanacak.

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı için acele kamulaştırma!

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı Karayolu Deplase Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Diyarbakır İli Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları ile Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de şöyle yer aldı.

OMV Petrol Ofisi'nin Aliağa'daki depolama tesisleri satılıyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın liderliğinde bir grup uluslararası yatırımcı, OMV Petrol Ofisi AŞ’nin Aliağa’daki Depolama Tesisleri’nin satışı için OMV Aktiengesellschaft ile anlaştı.

SOCAR'ın tahvilleri kamuoyuna tanıtıldı!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketinin (SOCAR), ihracını gerçekleştirmeye hazırlandığı tahviller törenle kamuoyuna tanıtıldı.

SOCAR halka açılıyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), hisse senetlerinin halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirketin hisselerinin 20 Eylül'den itibaren halka arz edileceği bildirildi.

TANAP için dış finansman müzakeresi yürütülüyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) için uzun vadeli ve ucuz dış finansman sağlamak için müzakere yürüttüklerini söyledi.

Socar Tower'a en iyi ofis ödülü!

Tekfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin Genel Merkezi SOCAR Tower, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından "Yılın En İyi Uluslararası Ofis Binası Projesi" seçildi.

SOCAR'ın gözü Petrol Ofisi'nde!

SOCAR CEO'su Yavuz: Petrol Ofisi satış sürecini takip etmemiz yönünde Başkan Abdullayev'in talimatı var ama bu satın alma anlamı içermiyor.

Kerkük-Ceyhan boru hattı hafta sonuna kadar onarılacak!

Geçtiğimiz haftalarda saldırılar nedeniyle petrol sevkıyatının durduğu Kerkük-Ceyhan boru hattının hafta sonuna kadar onarılmış olacağı belirtildi.

socar petrol boru hattı Haberi

socar petrol boru hattı

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (State Oil Company of Azerbaijan Republic-SOCAR) Başkanı Rövnag Abdullayev, TANAP'ın gelecekte sadece Azerbaycan doğal gazını değil, aynı zamanda Orta Asya, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz gazını da, Güney Gaz Koridoru çerçevesinde Avrupa'ya taşıma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.


Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı basın toplantısında Abdullayev, Azerbaycan doğalgazının Avrupa piyasalarına taşınması ve Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'ndaki (TANAP) son gelişmeler hakkında bilgi verdi.


Abdullayev, Azerbaycan'ın 3 trilyon metreküpten fazla ispatlanmış gaz rezervleri bulunduğunu belirterek, TANAP ile bu yolda önemli bir adım atıldığını söyledi.


Bu hattın sadece Azerbaycan doğal gazını değil, aynı zamanda Orta Asya, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz gazını da Güney Gaz Koridoru çerçevesinde Avrupa'ya taşıma potansiyeline sahip olduğunu anlatan Abdullayev, "Elde ettiğimiz bu başarılar, Azerbaycan'ın, Avrupa'nın...