25 / 04 / 2024

SOCAR'ın gözü Petrol Ofisi'nde!

SOCAR'ın gözü Petrol Ofisi'nde!

SOCAR CEO'su Yavuz: Petrol Ofisi satış sürecini takip etmemiz yönünde Başkan Abdullayev'in talimatı var ama bu satın alma anlamı içermiyor.



SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, Avusturyalı şirket OMV'ye ait Petrol Ofisi hisselerinin satışına ilişkin konuştu. Yavuz, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev'in Petrol Ofisi'nin satışı hakkında yaptığı açıklama sonrası soruları yanıtladı. Dağıtımın, entegrasyonlarının bir parçası konumunda bulunduğuna işaret eden Yavuz, şöyle konuştu: "Türkiye'de 2018 içinde devreye girecek bir rafineriyi inşa ediyoruz. Rafinerimizde halen yüzde 55 tamamlanma oranına ulaşmış durumdayız. 


STRATEJİK BAKARIZ 


Petrol Ofisi satış sürecini incelememiz ve takip etmemiz yönünde Başkan Rövnag Abdullayev'in bir talimatı var, fakat bu mutlaka satın almaya yönelik bir anlam içermiyor. Biz de arkadaşlarımızla süreci izleyip, analiz edeceğiz. Şirketimizin öncelikleri, stratejileri ve hedefleri açısından ele alacağız. Bir gelişme olursa kamuoyunu bilgilendireceğiz." 


1.785 istasyonu hizmette 


Avusturyalı enerji şirketi OMV, 2006 yılında Petrol Ofisi'ni Doğan Şirketler Grubu'ndan yaklaşık 3 milyar dolara satın almış, şubat ayında ise şirketin çoğunluk hisselerini nakit önceliği nedeniyle satışa çıkaracağını duyurmuştu. 

Petrol Ofisi'nin şu anda ülke genelinde 1.785 akaryakıt istasyonu bulunuyor. 



Akşam


Geri Dön