20 / 04 / 2024

soğanlı botanik parkı sit alanı mı

soğanlı botanik parkı sit alanı mı

Bursa'da Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü, Nitelikli Koruma Alanı ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak değiştirildi...

Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya mı açılacak?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın gözde yeşil alanları arasında bulunan Soğanlı Botanik Parkı’nın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili iddialarını yalanladı.

Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değişti!

Bursa'da Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü, Nitelikli Koruma Alanı ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak değiştirildi...

Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı iddiasına bakanlıktan yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı açıklamada Bursa Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bursa'daki Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya açılıyor!

Bursa'da yer alan Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değiştirildi ve doğal SİT gitti ‘Kontollü kullanım alanı’ geldi. Park'ta yapılaşmanın da önü açıldı.

Kartal Soğanlık'taki park alanı imara açıldı!

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş zamanında veto edilen imar dosyalarından Kartal Soğanlık'taki bir parkı imara açan plan değişikliğini İBB Meclisi üçüncü kez onayladı.

Bursa Soğanlı dönüşüm projesinde 1. etapta hayat başladı!

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırdığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında alt yapı, çevre düzenlemesi, park ve yol çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kartal Soğanlık nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Kartal ilçesi Soğanlık'ta Sosyal Tesis Alanı, Cami, Park, Trafo ve Yol amaçlı hazırlanan imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Soğanlık AND Kartal teslimleri ne zaman?

İstanbul'un Kartal ilçesine bağlı Soğanlık bölgesinde yükselen projede 1.595 adet konut, 42 adet ofis, 35 adet dükkan bulunuyor. Peki Soğanlık AND Kartal teslimleri ne zaman?

Soğanlık DKY Kartal teslimleri ne zaman?

Toplam 220 milyon dolar yatırım bedeliyle yükselen projede 331 adet daire yer alıyor. Proje FSM Köprüsü’ne 25 dakika uzaklıkta bulunuyor. Peki Soğanlık DKY Kartal teslimleri ne zaman?

Soğanlık DKY Kartal kampanyası!

Soğanlık DKY Kartal kampanyası kapsamında esnek ödeme avantajları sunuluyor. Teslimlerin 2017 yılında gerçekleşmesi planlanan proje Sabiha Gökçen Havaalanı’na 19 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

DKY Kartal Soğanlık lokasyon!

Ödemelere göre 10 bin TL peşinat uygulanan proje daire tipleri 2+1.5'dan 6+1.5'a kadar farklılık gösteriyor. DKY Kartal Soğanlık lokasyon bilgileri kapsamında FSM Köprüsü’ne 25 dakika kadar uzaklıkta bulunuyor.

Soğanlık DKY Kartal satış ofisi iletişim!

Ödemelerine göre 10 bin TL peşinat uygulanan proje 220 milyon dolar yatırım bedeliyle yükseliyor. Soğanlık DKY Kartal satış ofisi iletişim bilgilerine göre telefon numarası (0216) 517 9 517 olarak belirlendi.

Soğanlık DKY Kartal ödemeleri!

Konum bilgisine göre FSM Köprüsü’ne 25 dakika kadar uzaklıkta bulunan projede daire alanları 98.19 metrekareden başlıyor. Soğanlık DKY Kartal ödemeleri kapsamında 60 aya kadar vadelendirme sağlanıyor.

soğanlı botanik parkı sit alanı mı Haberi

soğanlı botanik parkı sit alanı mı

Bursa Osmangazi’de yer alan Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değiştirilerek, Nitelikli Koruma Alanı ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak tescil edildi.

Sözcü Gazetesi'nden Yusuf Demir'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün  23 Ekim 2019 günü aldığı karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alarak yürürlüğe girmiş oldu. 

Her mevsim binlerce kişinin ziyaret ettiği 400 bin metrekarelik Soğanlı Botanik Parkı 1998 yılında açıldı.

Birinci derece SİT alanı olan parkta, Japon, Fransız, İngiliz, gül ve kaya bahçeleri, kokulu bitkiler bahçesi, şekilli bitkiler bahçesi gibi bölümler yer alıyor. Park’ta 150 türde 8 bin ağaç, 27 çeşit gül, 76 tür çalı, 20 tür örtücü bitki çeşidi mevcut.  Parkı içerisinde otel ve restoran olarak hizmet veren 17-19’ncu yüzyıl Bursa...