20 / 04 / 2024

şok karar

şok karar

MB'nın faiz indirimi kararı sonrasında ekonomistler ve piyasa uzmanları, doların TL karşısında yeni rekorlara koşacağını, enflasyonun ise üç haneli rakamlara çıkabileceği uyarısında bulundu.

Merkez Bankası kararını açıkladı, bundan sonra faiz mi, borsa mı daha çok kazandıracak?

Merkez Bankası faiz artırım kararının ardından gözler yerel piyasalara çevrildi. Uzun süredir yükselişin beklendiği piyasalar hareketlendi. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, Borsa Eğitmeni Gani Gülaydın X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda faiz mi, bor

Araç sahiplerine şok haber: İkinci ek MTV mi geliyor?

Geçen sene Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 4 kez ödendi. MTV 2024'te yüzde 58,46 artarken milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren MTV kararı sonrası gazeteci Deniz Zeyrek çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. İkinci bir ek MTV mi geliyor?

Kiracılar dikkat! Yargıtay'ın kararı ile evden çıkarılabilirsiniz...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda yaşanan sıkıntılar ile ilgili Yargıtay’dan çok önemli bir emsal karar çıktığı açıklandı. Bu karar kapsamında  kiracılar kolayca evden çıkarılabilecekler. İşte haberin detayları...

Mahkemeden çok önemli tapu kararı geldi! On binlerce kişiyi ilgilendiriyor!

Mahkemeden çok önemli tapu iptal kararı geldi. İşte on binlerce kişiyi ilgilendiren o karar ile ilgili son dakika detayları...

Depremde 5 kişiye mezar olan İnci Apartmanı’yla ilgili şok karar!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 5 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'daki İnci Apartmanı'nın statik proje müellifi tutuklandı. Böylece, tutuklu sayısı 4’e yükseldi.

Honda’dan çok konuşulacak karar! Jazz e:Hev’in fiyatı tam bu kadar oldu!

Ekim ayı kapsamında birçok modeline zam yapmamayı kararlaştıran Honda, son olarak Jazz e:Hev’e de zam yapmadı. Gelen haber, bu modeli satın almak isteyenler tarafından sevinçle karşılanırken, yeni bir zam veya indirimin gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu.

Deprem bölgesi için şok karar! Yıkılamayan binaların davalarındaki süreçler hızlandırılacak

Deprem bölgesinde, yıkım kararlarının iptalinin talep edilmesi nedeniyle yıkılamayan binalarla ilgili kanun teklifinde yer alan düzenleme ile süreç hızlandırılacak.

Bakanlıktan şok toplu taşıma kararı: 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? 

Son ayların en çok merak edilen 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma konusuna bakanlık son noktayı koydu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ücretsiz yolcu taşımama tartışmaları hakkında açıklama yaptı.

65 yaş ve üzeri herkesi ilgilendiriyor! İstanbul'da ücretsiz taşımada şok karar! 

65 yaş üzeri herkes İstanbul'da 'ücretsiz taşıma kararı' hakkındaki detayları merak ediliyor. 65 yaş ve üstü herkesi ilgilendiriyor: İstanbul'da ücretsiz taşımada şok karar...

Emlak Konut GYO'nun Göktürk projesi iptal edildi! 2 milyar TL'lik dev proje için şok karar!

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'na devrettiği yeşil alanda hayata geçirilecek olan Emlak Konut GYO Göktürk projesi iptal edildi. 

Akaryakıtta çok konuşulacak karar! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı! Aklınızı başınızdan alacak!

Son zamanlarda akaryakıta gelen zamlar sonrası depoları doldurmak neredeyse imkânsız hale geldi. Araç sahiplerinin beklediği indirim bir türlü gelmezken, gözler bankaların akaryakıt kampanyalarına çevrildi. Akbank da bu kapsamda çok konuşulacak bir kampanyaya imza attı.

Benzin, motorin ve LPG şok karar! Duyanlar inanmıyor! Resmen kuyruklar oluşturacak!

Akaryakıta peş peşe gelen zamların ardından benzin 37 TL’ye dayanırken motorin 40 TL’yi aştı. Araç sahipleri gelecek indirim haberlerinden umudu keserken, çareyi bankaların akaryakıt kampanyalarında buldu. Bu kapsamda, Ziraat Bankası’ndan da yeni bir akaryakıt kampanyası geldi.

Kuzu karkas eti ihracat yetkisinde Et ve Süt Kurumu'ndan şok karar!

ESK, yıl sonuna dek 5.000 tonluk kuzu eti ihracat yetkisinin yerine getirilemeyeceğini duyurdu. İhracat yetkisini kullanmama kararının arkasında yükselen piyasa fiyatlarını işaret etti. İhracat kararı alındığında kuzu eti kesim fiyatları son iki hafta içinde 10 lira üzerinde bir artış görmüştü.

şok karar Haberi

şok karar

Merkez Bankasının şok faiz indirimi yurt dışında da yurt içinde de büyük yankı uyandırdı. Politika faizini yüzde 14'den yüzde 13'e indiren Merkez Bankası büyümeyi desteklemek amacıyla bu yönde hareket ettiğini belirtirken ekonomistler ve piyasa uzmanları, doların TL karşısında yeni rekorlara koşacağını enflasyonun ise üç haneli rakamlara çıkabileceği uyarısında bulundu.

Bloomberg'e konuşan analistler, MB'nın indirim kararında son dönemde rezervlerdeki artışın etkili olmuş olabileceğini belirterek TL'yi zor günlerin beklediğine işaret etti. SocGen CEEMEA Baş Stratejisti Marek Drimal sadece Türkiye'de değil tüm Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EEMA) bölgesinde ekonomik görünümün bozulmaya başladığını, bölgedeki merkez bankaları faiz artırırken Türkiye Merkez Bankası'nın indirim kararı almasının son derece şaşırtıcı olduğunu ve bunun  Türk Lirasındaki zayıflamayı derinleştireceğini söyledi. Drimal, doların yıl sonunda 22 lira olmasını Ekim...