26 / 04 / 2024

Söke imar düzenlemesi

Söke imar düzenlemesi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, imar düzenlemesi için mecliste birbirine girdi.

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

Sabit Aydın ne zaman ve nerede doğdu? Batısöke Çimento Sanayi’nde ne iş yapıyor?

Sabit Aydın kimdir? Ne zaman hangi ilde dünyaya geldi? Hangi alanlarda çalıştı? Batısöke Çimento Sanayi’ndeki görevi ne? İşte Sabit Aydın ile ilgili merak edilen her şey...

Kira düzenlemesi için kritik tarih yaklaşıyor! Yüzde 25 sınırının sonu: Kiracıların yüreği ağzında!

2022'de yürürlüğe giren kira düzenlemesi, enflasyon ve maliyet artışına rağmen yıllık yüzde 25'lik zam sınırlamasını içeriyordu. Ancak haziran sonunda sona erecek olan bu düzenleme yeniden tartışma konusu oldu.

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Bakan Bilgin, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma hayatını modernize ederek, emeğin verimliliğini artırmaya odaklanarak daha insani şartlarda çalışma sürelerini yeniden düzenlemesi gerektiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Sözleşmeli personellere kadro yolu açıldı! Kadro düzenlemesi meclisten geçti

Kamu kurumlarında çalışan ve sayıları 458 bin 615 olan sözleşmeli personeli ilgilendiren  kadro düzenlemesi Meclis’ten geçerek yasalaştı. Artık kadrolu olabilecekler.

İstanbul Karaburun’a Kanal İstanbul ayarı geldi! 2.8 milyon metrekarelik alanın imar planları düzenlendi!

İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki sevimli sahil kasabası Karaburun’a imar düzenlemesi yapıldı. İşte ayrıntılar...

ÖTV matrahı düzenlemesi artışı bıçak gibi kesti! İşte fiyatı düşen otomobiller

Sıfır araba almayı bekleyen vatandaşların merakla beklediği ÖTV matrah düzenlemesi, 24 Kasım itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme sonrası vatandaşlar, otomobillerin yeni fiyatlarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

Matrah düzenlemesi nedir? ÖTV matrah düzenlemesi sonrası araba fiyatları ne kadar oldu? İşte sıfır araba fiyatları...

Matrah düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV matrah düzenlemesinden sonra düzenlemenin hangi araçları kapsadığı merak konusu oldu. Peki, ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor? ÖTV matrah düzenlemesi sonrası araba fiyatları ne kadar oldu?

Otomobilde matrah düzenlemesi ne zaman? Otomobil fiyatları ne kadar düşecek?

Sıfır otomobil almak isteyenlerin heyecanla beklediği matrah düzenlemesinde tarih belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, otomobilde matrah düzenlemesi için son aşamaya gelindiğini, uygulamanın 1 Aralık itibarıyla hayata geçirileceğini açıkladı.

Söke imar düzenlemesi Haberi

Söke imar düzenlemesi

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına Söke'deki imar sorunu damga vurdu. Söke'nin Çeltikçi, Cumhuriyet, Konak ve Yenicami mahallelerine ait 1/5000 ölçekli Söke İlçesi Kent Merkezi ve Çevresi Nazım İmar Planı Revizyonu'na askı sürecinde yapılan itirazlarla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu'nun görüşülmesi sırasında CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran arasında sert tartışmalar yaşandı.


4 MAHALLE İÇİN


AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Necmettin Esenlik, ilçelerde 1/5000 imar planlarının hazırlanması gerektiğini belirterek, komisyon raporuna "ret" oyu vereceklerini söyledi. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ise önergesini verdikleri imar planının uzun yıllardır var olduğunu ve uygulanmadığı takdirde Söke'de çok büyük trafik sorunu yaşanacağını dile getirdi. Söke'deki revizyonu istenen dört mahalleye ait görüntüleri meclis salonundaki ekranlara yansıtan Başkan Çerçioğlu...