25 / 04 / 2024

solar park özellikleri

solar park özellikleri

Türkiye’nin en büyük solar parkı Gaziantep’te kuruldu. Üretilecek elektrik ile 90 evin bir yıllık enerji ihtiyacının karşılanabileceği belirtildi. Solar otopark yaklaşık yılda 90 evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Zorlu Enerji'den Pakistan'a güneş parkı!

Zorlu Enerji'nin Pakistan'da yapacağı 100 megavatlık solar park yatırımı için Lahor kentinde imza töreni düzenlendi.

Ordu Ulugöl Tabiat Parkı’nın imar planı yeniden yapıldı!

Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Ulugöl Tabiat Parkı’nın yeniden imar planının yapıldığını açıkladı. Ali Kemal Mert, “İlçemizin doğal güzellikleri açısından en önemli yeri Ulugöl’dür" dedi.

Bahçeşehir Koza Park projesinin özellikleri neler?

Temmuz 2015’te İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'na bir kez daha ev sahipliği yapan Garanti Koza, Bahçeşehir’deki Koza Park projesinde sadece konut değil bir spor vadisi de inşa ediyor.

Ankara Uransan Queen Park'ta daireler Haziran 2016'da teslim edilecek!

URAN Holding bünyesindeki Uransan'ın Ankaralıları şehir merkezinden uzaklaştırmadan konforlu ve kaliteli konutla buluşturduğu Urankent'in son projesi Oueen Park, özellikleri ile konutta 2016 trendini alıcılara ve sektöre sunuyor.

Queen Park 2016 trendi ile dikkat çekiyor!

URAN Holding bünyesindeki Uransan'ın Ankaralıları şehir merkezinden uzaklaştırmadan konforlu ve kaliteli konutla buluşturduğu Urankent'in son projesi Queen Park, özellikleri ile konutta 2016 trendini alıcılara ve sektöre sunuyor.

Uransan Queen Park projesi 2016'da teslim!

Uran Holding bünyesindeki Uransan'ın Ankaralılar'ı şehir merkezinden uzaklaştırmadan konforlu ve kaliteli konutla buluşturduğu Urankent'in son projesi Queen Park, özellikleri ile konutta 2016 trendini alıcılara ve sektöre sunuyor.

Ankara Queen Park Haziran 2016'da teslim!

URAN Holding bünyesindeki Uransan'ın Ankaralılar'ı şehir merkezinden uzaklaştırmadan konforlu ve kaliteli konutla buluşturduğu Urankent'in son projesi Queen Park, özellikleri ile konutta 2016 trendini alıcılara ve sektöre sunuyor.

Türkiye’nin en büyük solar parkı Gaziantep’te kuruldu!

Türkiye’nin en büyük solar parkı Gaziantep’te kuruldu. Üretilecek elektrik ile 90 evin bir yıllık enerji ihtiyacının karşılanabileceği belirtildi. Solar otopark yaklaşık yılda 90 evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Alize Park City'nin sosyal tesislerinde solar enerjisi kullanılacak!

Alize Park City, Kocaeli'de bir ilki gerçekleştirerek sosyal tesislerinde solar enerji kullanımını hayata geçirmeye karar vermiş. Böylece tesisin bütün enerji ihtiyacı ekstra bir harcama gerektirmeden çözüme kavuşmuş olacak

Tema Park İstanbul satılık!

Tema Park İstanbul satılık konutlarla ilgili detaylar ve projenin özellikleri haberimizde yer alıyor...

Metro Park Halkalı fiyat listesi!

Metro Park Halkalı fiyat listesi kapsamında tüm detaylar ve projenin diğer merak edilen özellikleri haberimizin içinde yer alıyor

Aktaş Park'ın temeli atılıyor

Göztepe Aktaş Park projesinin "Temel Atma Töreni" 24 Ocak Cumartesi günü saat 12:00'de gerçekleşecek.

Dora Park'ta 259 bin TL'ye son 10 konut!

Sur Yapı tarafından Ümraniye'de inşa edilen Dora Park'ta satışta bulunan son 10 daire kaldı.

solar park özellikleri Haberi

solar park özellikleri

Gaziantep’te boş duran otopark çatılarının, güneşten elektrik üretimi amacıyla değerlendirilmesine yönelik proje kapsamında Türkiye’nin en büyük solar otoparkı, GASKİ’nin 25 Aralık İşletmeler Tesisinde kuruldu.


“Üretilen elektrik ile 90 evin bir yıllık enerji ihtiyacının karşılanabilecek”


GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, solar otoparkta üretilen elektrik ile 90 evin bir yıllık enerji ihtiyacının karşılanabileceğini, Güneş Enerjisi Santrallerinin yapımına devam edileceğini ve şu aşamada İncesu mevkiinde bulunan 100 bin tonluk su deposu alanında mevcut solar otoparkın yaklaşık sekiz katı büyüklüğünde 1000 kw kurulu güce sahip Güneş Enerjisi Santrali için gerekli izinlerin alındığını ve projesinin yaptırıldığını belirtti.


Sönmezler, bu projenin yanı sıra Gaziantep Ekolojik Binası’nda geliştirilen detay çözümleri ve kullanılan sistemlerle yüzde 90 enerji tasarrufu sağlandığını, çöplerin işlemden geçirilerek enerjiye dönüştürüldüğünü söyledi.


Bu kapsamda, GASKİ’nin Karaca Ahmet Mahallesi’ndeki...