23 / 04 / 2024

soma madenci ailelerine konut

soma madenci ailelerine konut

Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınları için Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun sahipleri, kura çekimiyle belirlendi

Soma konutları 450 günde bitecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için 450 günde 301 konut inşa edilecek.

TOKİ Soma Konutları teslim ediliyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Soma'daki maden faciasında ölen kardeşlerimizin ailelerine yönelik inşa ettiğimiz konutlarımızı önümüzdeki birkaç hafta içinde teslim etmiş olacağız" dedi.

Soma'da madenci ailelerine konut teslimi yapıldı!

Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınları için Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun sahipleri, kura çekimiyle belirlendi.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda kuralar çekildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.

TOKİ Soma Konutları ne zaman teslim edilecek?

Soma, madenci ailelerine TOKİ konutlarını teslim etmek için ilçeye gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a odaklandı. Başkan Ergene, "Ziyaret bizim için fırsat" dedi

Soma'daki madenci ailelerine evleri Kasım'da teslim edilecek!

Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ mecliste yaptığı konuşmasında Soma'daki madenci aileleri için inşası devam eden evlerin Ekim ve Kasım aylarında biteceğini söyledi..

Soma TOKİ ile Kozanlı arası yol açma çalışmaları başladı!

Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Ege Linyitleri İşletmesi’nin destekleriyle 301 şehit madenci yakınları için yapılan TOKİ konutları ile Kozanlı yoluna bağlantıyı sağlayacak yolu açma çalışmalarına başladı.

Soma TOKİ konutlarını rahatlatacak yol yapılıyor!

Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Ege Linyitleri İşletmesi’nin destekleriyle 301 şehit madenci yakınları için yapılan TOKİ konutlarıyla Kozanlı yoluna bağlantıyı sağlayacak yolu açma çalışmalarına başladı.

Soma TOKİ Konutları Mart 2016'da tamamlanacak!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Soma çevre yolu ile maden şehidi ailelerine yaptırılan TOKİ konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Soma Çevre Yolu ve TOKİ Konutları çalışmalarında son durum!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Soma çevre yolu ile maden şehidi ailelerine yaptırılan TOKİ konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi

Soma'daki madenci ailelerine 2'şer ev verilecek!

Soma'daki konutlar için 14 Ocak 2015'te Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSBM) arasında protokol imzalanmıştı. Protokol kapsamında inşa edilecek, ödeneği GAOSBM tarafından karşılanacak

Soma'da Maden Şehitleri anısına yaptırılan okullar açıldı!

Soma'daki 301 şehit madenci anısına, TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından 1 milyon 35 bin lira yatırımla inşa edilen 3 derslikli "Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu" ve 12 derslikli "Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu" törenle açıldı.

Soma maden şehitlerinin ailelelerine 2'şer daire verilecek!

Madenci şehitleri için Soma'da 602 konut inşaatı için düğmeye basıldı. Her şehit ailesine 2'şer daire verilecek. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin konutlarını TOKİ inşa ediyor. Toplam 602 konutun temeli atıldı, yapımına başlandı.

Soma'da madenci ailelerine 2'şer daire verilecek!

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailesi başlarını sokabilecek bir ev istemişti. Devlet 90 dönüm arazi tahsis etti. İmar ve ruhsat işlemleri de tamamlandı. Her aileye iki daire verilecek..

soma madenci ailelerine konut Haberi

soma madenci ailelerine konut

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.


Turgutalp Altıntepe mevkisinde 49 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen 118 metrekare büyüklüğündeki konutların kura çekimi, noter huzurunda Soma Gündüz Beder Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.


Faciada yaşamını yitiren her madenci ailesi için kura çekilerek, hangi dairede yaşayacakları belirlendi.


Kura çekimine katılan ölen madenci Ali Yüksel'in eşi Ergül Yüksel, inşaatın tamamlanarak teslim edilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, firma yetkililerine teşekkür etti.


Faciada hayatını kaybeden maden işçisi Zabit Ataş'ın babası Muzaffer Ataş ise böyle bir acının tekrar yaşanmaması temennisinde bulunarak, "Vaatler yerine geldi ama bizim içimiz rahat değil. Dünyayı verseler benim içim rahat değil." diye konuştu. 


Kura sonuçlarının Manisa İl Afet ve Acil Durum Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde...