20 / 04 / 2024

Soma Yırca

Soma Yırca

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi. Greenpeace ve Yırcalı köylülerin avukatı Bayram: "Yırca Mahallesinde kurulması planlanan termik santraldeki ÇED kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Soma Turizm Ve Otelcilik Yatırımları Limited Şirketi kuruldu!

Soma Turizm Ve Otelcilik Yatırımları Limited Şirketi Arnavutköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Zeki Harman tarafından kuruldu.

Deprem sonrasında Soma'daki 1 evde çatlaklar oluştu!

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaşanan 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Soma ilçesinde de 1 evde çatlaklar oluşmasına neden oldu.

Soma Holding'in 58 ofisi icradan satıldı!

Beş yıl önce sahibi olduğu maden ocağında 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Holding'in Spine Tower’daki 58 ofisi icradan satıldı.

Kentsel dönüşüme yüzde 50 hibeli konut kredisi desteği!

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nı açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yeni dönemde İller Bankamız belediyelerimize 4 milyar liralık kentsel dönüşüm konut kredisi sağlayacak. Ayırca yüzde 50'ye kadar da kredi finansmanında hibe desteği sağlayacağız" dedi...

Manisa Soma yatırımları masaya yatırıldı!

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret etti. Toplantıda Soma yatırımları konuşuldu.

Emlakçıyı av tüfeğiyle vurdu!

Kepez’de 120 bin TL'lik ev satın aldığı evin teslim edilmemesine sinirlenen Dursun Usta, emlakçı Hüseyin Kırca’yı tüfekle vurdu...

Eski Soma Devlet Hastanesi binası TBMM gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Eski Soma Devlet Hastanesi binasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özel sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

TOKİ Soma Konutları teslim ediliyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Soma'daki maden faciasında ölen kardeşlerimizin ailelerine yönelik inşa ettiğimiz konutlarımızı önümüzdeki birkaç hafta içinde teslim etmiş olacağız" dedi.

Manisa Soma'da kent yatırımları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Soma’da yapımı devam eden yol projeleri Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir tarafından yerinde incelendi.

İstasyon Meydanı Soma'nın çehresini değiştirecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma İstasyon Parkı ve Meydan Projesi'nin inşaatını son sürat sürdürüyor

Manisa Soma'ya altyapı müjdesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Soma ziyaretinde muhtarlarla buluşarak, Soma yatırımlarını anlattı.

Soma İstasyon Mahallesi'ne yeni meydan!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından Soma ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi’nde çalışmaları başlatılan meydan projesini inceledi.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi için geri sayım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Bakırçay Havzası’nın temizlenmesi yolunda attığı önemli adımlardan olan Soma Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çalışmalara son sürat devam ediyor.

Soma Yırca Haberi

Soma Yırca


6 bin zeytin ağacının kesildiği Manisa’nın Soma İlçesi Yırca Köyü’nde yapılması planlanan termik santralın ÇED kararı için de mahkemeden yürütmeyi durdurma geldi


Santralla ilgili daha önce de acele kamulaştırma kararı mahkeme tarafından durdurulmuştu. Greenpeace ve köylülerin açtığı davada, Manisa İdare Mahkemesi, santrala verilen ÇED olumlu kararını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın savunması alınana kadar ortadan kaldırmış...