28 / 03 / 2024

Somuncu Baba evi ve fırını restore

Somuncu Baba evi ve fırını restore

Bursa'daki Somuncu Baba evi ve fırınında yürütülen restorasyon çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Somuncu Baba evi ve fırınındaki restorasyon çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Malatya Somuncu Baba Camii ve Külliyesin'de sona gelindi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Darende ilçesinde Somuncu Baba Camii ve Külliyesinin bulunduğu Zaviye Mahallesinde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları yapıyor.

Bade İşçil Ulus'taki evine aile konutu şerhi koydurdu!

Bade İşçil, Malkoç Süalp ile boşanma kararı alınca Ulus'taki evlerinden ayrılıp ikametini baba evi olan Büyükada'ya taşımıştı. Süalp, İşçil'in ikametgahını gizlice Ulus'taki eve geri aldırdığını öğrendi.

Bursa'daki Somuncu Baba Evi ramazan ayında açılacak!

Bursa'da Osmangazi Belediyesince restorasyonu yapılan Somuncu Baba Evi'nin ramazan ayında hizmete sunulması planlanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi yapıdaki çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Malatya Somuncu Baba Külliyesi 360 derece sanal tur ile tanıtılacak!

İlçemizde tarihi ve turistik özelliğinin yanı sıra manevi atmosferi ve mimari yapısıyla her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce insanın ziyaret ettiği Somuncu Baba Külliyesi, artık sanal olarak da gezilebilecek.

Bursa'daki Somuncu Baba evi ve fırını restore ediliyor!

Bursa'daki Somuncu Baba evi ve fırınında yürütülen restorasyon çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Somuncu Baba evi ve fırınındaki restorasyon çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Baba evini oğluna satabilir mi?

Babanızın bir evi olduğunuzu ve oğlu olarak size satmak istediğinizi farz edelim. Peki, bir baba evini oğluna satabilir mi? Babanın evini oğluna satması için gerekenler nelerdir?

Aksaray'da tapular dağıtılıyor!

AKSARAY Belediyesi Yeni Mahalle, Somuncu Baba, Gerentol, Tacin, Nakkaş, Aratol, Kazıcık Tolu. İsmailağa Tolu ve Taşpazar Mahalleleri'ni kapsayan toplam 2 bin 800 vatandaşa tapularını dağıtıyor.

Somuncu Baba Camii'nde Mitsubishi Electric Su Soğutmalı VRF Sistemler kullanıldı!

Somuncu Baba Külliyesi’nde yapılan Ek Cami ve de Sosyal Tesisler Projesi’ nde, enerji tasarrufu ve de konfor sağlayan Mitsubishi Electric Su Soğutmalı VRF Sistemler kullanıldı.

Atatürk’ün baba evi aslına uygun olarak yeniden yapıldı!

Ali Rıza Efendi’ nin Makedonya’ da doğduğu ev, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ nın girişimleriyle aslına uygun olarak yeniden yapıldı ve önümüzdeki günlerde ziyarete açılacak...

Somuncu Baba'nın tarihi evi restore ediliyor!

Bugüne kadar birçok tarihi yapıyı ayağa kaldıran Osmangazi Belediyesi, yıllardır özel mülkiyete ait olan Somuncu Baba Hazretleri'nin tarihi evi ve fırınını da aslına uygun şekilde restore ediyor...

Bursa'daki Somuncu Baba evinin yenileme çalışması başladı!

Bursa' nın Merkez Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, çalışmaların başlaması sebebiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yıllardır özel mülkiyete ait ev ve fırınının kamulaştırıldığını ifade etti...

Ahmet Eşref Fakıbaba: Şanlıurfa'da yaşayan herkesin evi olacak!

Şanlıurfa Belediyesi'nin çok ciddi konut projeleri yürüttüğünü hatırlatan Fakıbaba, Dağ eteğinde, Maşuk'ta ve Yenice'de toplam 2050 konut inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti...

Somuncu Baba Külliyesi'ndeki Cami mimarisiyle dikkat çekiyor!

Somuncu Baba Külliyesi Camisi 'ni yaptıran Resul Kesenceli: "Tavandaki yıldız sayısı İslam'ın 5 şartını, yıldız köşeleri cennetin 8 kapısını, yıldızların toplam köşe sayısı da Hazreti Muhammed'e peygamberlik verilme yaşını sembolize ediyor" dedi...

Somuncu Baba evi ve fırını restore Haberi

Somuncu Baba evi ve fırını restore

Bursa'daki Somuncu Baba evi ve fırınında yürütülen restorasyon çalışmaları devam ediyor.


Osmangazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre,  Belediye  Başkanı Mustafa Dündar, Somuncu Baba evi ve fırınındaki restorasyon çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.


Dündar, Bursa'nın en önemli manevi şahsiyetlerinden Somuncu Baba'nın mirasını yaşatmak için çalışmaların büyük titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.


Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra manevi miras yönünden zengin olduğunu ifade eden Dündar, "Belediye olarak bizler de bu tarihi ve kültürel mirasla birlikte manevi mirasımıza da sahip çıkıyor, korunup yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz" ifadesini kullandı.


Restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini bildiren Dündar, şunları kaydetti: "Somuncu Baba evi çevresinin külliye olarak düzenlenmesi için yürütülen kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Kamulaştırılan binaların yıkımları gerçekleştirildi. Burası kültür hazinemiz, manevi mirasımız. Burası yerli ve yabancı turistlerin...