20 / 04 / 2024

sosyal yardım nasıl alınır

sosyal yardım nasıl alınır

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi boyunca zor günler yaşayan vatandaşlara destek ödemeleri devam Geçtiğimiz yıl pandemi destek ödemesi almayanlara şimdi 1.100 TL ödemesi verilecek. İşte detaylar...

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

Sosyal yardım sisteminde son dakika gelişmesi: Milyonlara müjde geldi, ödemeler asgari düzeye çekilecek!

Meclise sunulan 12. Kalkınma Planı (2024-2028) kapsamında sosyal yardım sisteminin yeni detayları da yer aldı. Planda sosyal hizmetler, sosyal yardımlar ve yoksullukla mücadeleye ilişkin başlıklar bulunuyor.

Para, gıda ve erzak, sosyal destek kartı, giysi ve yakacak yardımı nasıl alınır? Sosyal desteklerde şok! 

Sosyal yardım ödemelerinden faydalanmak isteyenler, hangi kurumlara nasıl başvuru yapmaları gerektiğini merak ediyor. İşte başvuru şartları ve verilen destekler...

Aile Destek Ekim ayı ödemeleri ne zaman yatacak 2023? Sosyal yardım paralarına bu ay zam gelir mi? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek Paketi ödemeleri her ay hesaplara yatırılıyor. Peki, Aile Destek Ekim ayı ödemeleri ne zaman yatacak 2023? Sosyal yardım paralarına bu ay zam gelir mi? İşte detaylar...

15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler?

İstanbul'da yaşanan selden sonra 15 bin TL yardım yapılacağı açıklandı. Peki, 15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş giderek fakirleşiyor! Sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçti!

Son 5 yıl içerisinde artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar sosyal yardım almadan hayatını sürdürmekte zorlanıyor. Hükümetin yoksullukla mücadele iddiasına rağmen sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçtiği gözleniyor.

Yapılan gıda yardımı nasıl alınır? Gıda yardımı için nereden başvuru yapılır?

Devlet tarafından sunulan desteklerden biri olan gıda yardımı, önemli bir fayda sağlıyor. Bu yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmış olup başvuru yaparak alınmaktadır. Özellikle maddi yardıma ihtiyacı olan aileler için gıda yardımı önemlidir. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan beklenen açıklama! Sosyal yardım maaşlarında zam heyecanı! Hemen buraya bakın!

Sosyal yardım ödemelerinde ara zam beklentileri devam ederken, 2023 yılı zamlı sosyal destek rakamları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklanmıştı. Peki son dakika yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşı gibi sosyal yardım ödemeleri ne kadar?

Sosyal yardım alanlar rakamlar bir bir belli oldu! Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşı kaç TL? 

Sosyal yardım ödemelerine bu sene ara zam yapılı yapılmayacağı merakla araştırılıyor. Peki son dakika yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşı kaç TL oldu? 

Sosyal yardım ödemeleri hesaplara yatıyor! Herkes PTT hesaplarını kontrol etsin!

Sosyal yardım ödemeleri, PTT hesabı olan vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Bu ödemeler, maddi durumu yetersiz olan vatandaşların desteklenmesi amacıyla yapılıyor. Sizde, PTT hesabınız varsa hemen kontrol edin...

Sosyal yardım alan yurttaşlara son dakika müjdesi geldi! Bakan Yanık resmen açıkladı!

Sosyal yardım ödeme miktarları kapsamında son dakika açıklamalar yakından izleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu yıl da sosyal hizmetlere ve yardımlar ile ilgili kapasite ve hizmetleri iyileştirmeye, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

2023 Kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar?

kömür verilmesi veya maddi destek sağlanmasıdır. Genellikle soğuk ve zorlu hava koşulları nedeniyle ısınma masraflarının arttığı durumlarda, özellikle düşük gelirli veya yardıma muhtaç insanlar için sağlanır. Kömür yardımı başvuruları için vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Peki kömür yardımı nasıl a

Başvurana tam 3 bin 38 lira veriliyor! Aile Bakanlığından SED yardımı nasıl alınır? Peş peşe açıklandı! 

Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. SED yardımı hesaplara yattı mı? SED yardımına nasıl başvurulur? 

sosyal yardım nasıl alınır Haberi

sosyal yardım nasıl alınır

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi boyunca zor günler yaşayan vatandaşlara destek ödemeleri devam Geçtiğimiz yıl pandemi destek ödemesi almayanlara şimdi 1.100 TL ödemesi verilecek. 

Peki destek ödemeleri nasıl alınır? Destek ödemeleri başvuruları nereden ve nasıl yapılır?

Peki destek ödemeleri nasıl alınır? Destek ödemeleri başvuruları nereden ve nasıl yapılır?

Hesap veya IBAN numaralarını bildiren vatandaşların  hesaplarına 1.100 TL yatıyor. Fakat hesap bilgisini paylaşmayan vatandaşlar ödemelerini gidip PTT’den alacak. 

DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURULARI NASIL VE NEREDEN YAPILACAK? 

Söz konusu başvurular T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak. 
T.C. kimlik numarasının sonu:

0 olanlar: Pazartesi
2 olanlar: Salı
4 olanlar: Çarşamba
6 olanlar: Perşembe 
8 olanlar: Cuma başvuru yapabilecek.