28 / 03 / 2024

Sözleşmelerde TL dönemi

Sözleşmelerde TL dönemi

Döviz bazlı sözleşmeler Türk Lirası'na çevrildiğinde damga vergisi ödenmeyecek. Konuyla ilgili çok yakın zamanda yasal düzenlemeler yapılacak.  

Antalya'da 1.250 euro kira TL’ye döndürüldü!

Antalya'da dükkanını euro ile kiralayan bir vatandaş aylık 1250 euro kirasını 6 bin 769 Türk Lirası'na sabitledi.

Sözleşmelerin TL bazında düzenlenmesinin dış ticaret erbabına etkileri!

Türkiye’de yerleşik kişilerin dövize endeksli gayrimenkul, menkul, iş, hizmet sözleşmeleri yapmasının önüne geçen ve mevcuttaki sözleşmelerin TL’ye çevrilmesi ile ilgili detaylar netlik kazandı. 

 8 soruda gayrimenkulde TL dönemi!

Cumhurbaşkanı kararı ile, ev, dükkan, mağaza, işyeri alım satımı ve kiralamalarının dövizle yapılması geçtiğimiz haftalarda yasaklandı. Bugün karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

TL'ye dönüş kuru belli oldu!

Sözleşmeleri TL'ye çevirme esaslarına yönelik tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı.  Artık kira, satış, danışmanlık vb sözleşmeler TL ile yapılacak.  İşte TL ile sözleşme dönemi detayları... 

Sözleşmelerde TL'ye hangi kurdan dönülecek?

Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun’a göre, Türkiye'de yerleşik kişiler her türlü menkul ve gayrimenkul satış ve kiralamasını TL üzerinden yapacak. Peki, sözleşmelerde TL'ye hangi kurdan dönülecek?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

Satış vaadi sözleşmesi nedir ve şartları nelerdir?

Satış vaadi sözleşmesi, gayrimenkul alanında tarafların belirli haklarına yönelik düzenlenen bir sözleşme türüdür. Bu sözleşme, gelecek dönemde gayrimenkulün alım satımının gerçekleştirilmesine yönelik yapılır. Belirli şart ve tarih göz önünde bulundurularak satış vaadi sözleşmesi hazırlanır.

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılır mı? Sözleşmeden ne kadar sonra kiracı çıkarılır?

Kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme durumlarıdır. Genelde senelik imzalanan sözleşmelerin bitiminde kiracıların hemen çıkarılıp çıkarılmaması merak ediliyor. Bu konuda yasal düzenlemelere göre belirli kurallar uygulandığı için sorunun yanıtları farklıdır.

Sözleşmeli çalışan nasıl kadroya geçebilir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Sözleşmeli personele kadro verilmesini içeren kanun teklifi dün TBMM’den geçti. Gerekli şartları taşıyan 458 bin 615 çalışan, düzenlemeyle birlikte kadroya kavuşurken,  memur olmak isteyenler, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 30 gün içinde başvuru yapma hakkına sahip.  Peki sözleşmeli çalışanla

Sözleşmeli memura kadro düzenlemesinde flaş gelişme! İşte tek tek sözleşmeliye kadro şartları...

Sözleşmeliye kadro yasasının gelecek hafta TBMM gündemine alınması öngörülüyor. Peki sözleşmeliye kadro şartları belli oldu mu? Sözleşmeli personele kadro şartları kimleri kapsıyor? İşte sözleşmeliye kadro düzenlemesi ile ilgili tüm merak edilenler...

Kadroya geçen sözleşmelilerin hayatında neler değişecek? İşte kazanılacak 10 temel hak!

Kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin memur kadrosuna atanmasını sağlayacak 'sözleşmeliye kadro' düzenlemesi bu ay yasalaşacak.

Sözleşmeli personele kadroda taslak metin hazırlandı! Sözleşmelilere kadro kapıda! İşte şartlar...

Bir süredir çalışmaları tam gaz süren sözleşmeliye kadro düzenlemesinde sona yaklaşıldı. Taslak metinin hazırlandığı ifade edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşünün ardından Meclis'e gönderileceği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde son viraj! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu! Hemen bakın!

Kamuda memur ile sözleşmeli çalışan arasındaki farkın ortadan kaldırılması amacıyla hayata geçirilecek düzenlemede sona gelindi. Peki sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek? Sözleşmeliye kadro düzenlmesinin koşullar neler? İşte sözleşmeli personele kadro ile ilgili tüm ayrıntılar...  

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme yaparken bunları gözden kaçırmayın! 

Hem yeni kira sözleşmesi yapacaklar hem de kira sözleşmesini yenileyecekler, sözleşmelerde dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki kira sözleşmesi yapılırken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri ve kiracılar kira sözleşmelerinde neleri gözden kaçırmamalı?

Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki sözleşmelerde KDV ayrıntısı!

Müteahhitler gerçek kişi veya kurumların arsalarını kat, daire veya işyeri karşılığında aralarında eser sözleşmesi düzenleyerek inşaat yapıyor. Peki müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşmelerde KDV dahil mi hariç mi? İşte detaylar...

Kira sözleşmelerinde flaş düzenleme!

Kimlik Bildirme Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kira sözleşmesinin bir nüshasının ev sahibi ve yönetici tarafından en yakın kolluk kuvvetine tesliminin zorunlu kılınması amaçlanıyor.

Dövizle kira sözleşmesi dönemi sona erdi!

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri için iki yıllık sürenin sonuna gelindi. Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmelere TL olarak devam edilecek açıklamasında bulundu.

Dövizle kira sözleşmesi yasağıyla ilgili önemli uyarı!

2018’de dövizle yapılan sözleşmelerde TL’ye dönülmesi kararlaştırılmış, iki yıllık geçiş süreci belirlenmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu süreç sonunda yeniden döviz endeksli sözleşme yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Sözleşmelerde TL dönemi Haberi

Sözleşmelerde TL dönemi

İş dünyası ve vatandaşlara damga vergisi müjdesi geldi. 12 Eylül 2018 tarihinde yayınlanan "Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararda" yapılan değişiklikle; Türkiye’de yerleşik kişilerin aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım, satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü kiralama ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak değil, Türk Lirası cinsinden yapılacağına karar verildi. 

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğinde değişiklik!

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre; Döviz bazlı sözleşmelerin TL'ye çevrilmesi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirleyeceği haller bu kapsam dışında bırakılmıştı. Bu arada yeni düzenlemenin, 30 gün içerisinde (yani 13 Ekim 2018 tarihine kadar) yürürlükteki sözleşmelere de uygulanmasına karar verilmişti. 


BİR KAÇ GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

Düzenlemede en önemli...