20 / 04 / 2024

TL'ye dönüş kuru belli oldu!

TL'ye dönüş kuru belli oldu!

Sözleşmeleri TL'ye çevirme esaslarına yönelik tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı.  Artık kira, satış, danışmanlık vb sözleşmeler TL ile yapılacak.  İşte TL ile sözleşme dönemi detayları... 



Ev, iş yeri, arsa satış ve kira sözleşmeleriyle danışmanlık ve hizmet alımı sözleşmeleri artık Türk Lirası ile yapılmak zorunda. Bu karar ile birlikte mevcut sözleşmeler Türk Lirası'na çevrilecek.

Türk parasının kıymetini korumasına dair tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, dövizle imzalanmış mevcut sözleşmeler TL'ye çevrilirken geçerli olacak TL tutarı için tarafların mutabakatı aranacak.

TL'ye dönüş kuru belli oldu

Döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılması mümkün olmayan sözleşmelerde yer alan bedeller taraflarca Türk Lirası yeniden belirlenecek. Ancak tarafların anlaşmaya varamaması halinde 2 Ocak 2018 tarihinden önce akdedilen sözleşmelerdeki döviz bedelinin TL'ye çevrilmesinde, 2 Ocak'taki Merkez Bankası efektif satış kuru esas alınacak. 

Yayınlanan karar ile birlilte dövizle sözleşmelerde bazı istisnalar da mevcut. Türk vatandaşı olmayan kişilerin taraf olduğu sözleşmeler ile ihracat, transit ticaret, ihracat sayılan satış ve teslimlerle döviz kazandırıcı faaliyetler kapsam dışında sayılacak. 

TL ile sözleşme dönemi başladı!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğinde değişiklik!

 8 soruda gayrimenkulde TL dönemi!

Dövizli sözleşme yasağı başladı!


Geri Dön