16 / 04 / 2024

SP Türkiye raporu son durum

SP Türkiye raporu son durum

Kredi derecelendirme kuruluşu S P cuma günü yapacağı değerlendirme öncesi Türkiye'nin kredi notunda herhangi bir değişiklik beklemeyen ekonomistler, negatif olan kredi notu görünümünün durağana çevrilebileceğini dile getiriyor.

IMF'den Türkiye raporu: Politika faizi, piyasa faiz oranları ile eşitlenmeli!

Uluslararası Para Fonu Türkiye için 4. madde değerlendirmesini bitirdi. Enflasyonun 2023’te yüzde 69,1, 2024’te ise yüzde 46 olarak tahmin eden IMF, politika faizinin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Dünyaca ünlü dev banka açıkladı! Bank of Amerika'dan Türkiye raporu: Dolar beş ay sonra tam bu kadar olacak!

Bank of America tarafından yayınlanan bir rapora göre, Türkiye'deki ekonomik durum hakkında önemli tahminlerde bulunuldu. Rapora göre, 2023 yılı sonunda enflasyonun yüzde 58'e yükselmesi ve Mayıs 2024'te yüzde 65'e ulaşması bekleniyor. Ayrıca, dolar/TL kurunun yıl sonunda 31 TL olması öngörülüyor.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Türkiye İMSAD Mayıs 2020 sektör raporu açıklandı!

‘Türkiye İMSAD Mayıs 2020 Sektör Raporu’na göre, inşaat sektörü 2020'ye hızlı başladı. İnşaat malzemeleri sanayisinin üretimi 3 ay üst üste artış gösterdi...

Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı!

Elazığ depremi sonrası bölgede incelemede bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı. Raporda, binalarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri ile birlikte ilkel yöntemlerle elle üretilmiş düşük kalitede beton çeliği kullanıldığı yer aldı...

Türkiye İMSAD 'Ekim 2019 Sektör Raporu' açıklandı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Ekim 2019 Sektör Raporu’na göre, toparlanma eğiliminin sürdüğü Ekim ayında mevcut inşaat işleri seviyesi bir önceki aya göre 2,7 puan daha arttı...

Türkiye İMSAD Haziran 2019 sektör raporu açıklandı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı...

Türkiye’deki milyoner sayısı 2023’e kadar yüzde 3 artacak!

Londra merkezli Türk kökenli gayrimenkul danışmanlık markası GRED’in iş ortağı Knight Frank, Türk gayrimenkul pazarından bilgilerin de yer aldığı 2019 Servet Raporu’nu Türkiye’de ilk kez açıkladı...

Knight Frank, 2019 Servet Raporu'nu Türkiye'de ilk kez açıklıyor!

Dünyanın sayılı gayrimenkul danışmanlık firmalarından Knight Frank, 2019 Servet Raporu'nu Türkiye'de ilk kez açıklıyor. ..

AFAD'ın sayılarla Türkiye felaket raporu!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD),"Türkiye'de Afet Yönetimi ve Doğa Kaynaklı Afet İstatistikleri" raporunu hazırlandı. Rapora göre,Türkiye'de 1900-2017 yılları arasındaki 210 depremde 86 bin 802 kişi yaşamını yitirdi, 597 bin 865 konut ağır hasar gördü.

Türkiye Gayrimenkul Piyasası 2018 ikinci yarı raporu yayınlandı!

Colliers International Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2018 ikinci yarı raporu yayınlandı. Raporda 2018 yılı ikinci yarısında ofis piyasası değerlendirmesi yer aldı.

SP Türkiye raporu son durum Haberi

SP Türkiye raporu son durum

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) cuma günü (yarın) yapacağı değerlendirme öncesi Türkiye'nin kredi notunda herhangi bir değişiklik beklemeyen ekonomistler, negatif olan kredi notu görünümünün durağana çevrilebileceğini dile getiriyor. Ekonomistler, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P cuma günü yapacağı değerlendirme öncesi beklentilerini değerlendirdi.

İş Yatırım Ekonomisti Muammer Kömürcüoğlu, S&P'nin cuma günü gerçekleştireceği olağan değerlendirmesinde Türkiye'nin kredi notunda bir değişiklik yapmayacağını düşündüklerini söyledi. S&P'nin 7 Şubat'ta Türkiye ekonomisindeki sert iniş ve politik belirsizlikler nedeniyle kredi görünümünü durağandan negatife çektiğini anımsatan Kömürcüoğlu, "Ekonomide sert bir inişin gerçekleşmemesine ek olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi ardından politik belirsizliğin kayda değer ölçüde azalması dikkate alındığında not görünümünün durağana çekilmesi ihtimal dahilinde. Öte yandan petrol fiyatlarındaki gerilemenin cari açık üzerindeki olumlu etkisinin de altı çizilebilir" dedi.

S&P'nin notunun yatırım yapılabilir seviyenin...