24 / 04 / 2024

Spine Towerda hangi beton türü kullanıldı

Spine Towerda hangi beton türü kullanıldı

Maslak Bölgesi’ne farklı bir bakış açısı getiren Türkiye’ nin ilk C80 beton sınıfı kullanılarak projelendirilen ve inşa edilen ofis & konut projesi ilkleri ile dikkat çekiyor...

Mall Of İstanbul AVM'de hangi mağazalar yer alacak?

Mall Of İstanbul AVM'de hangi mağazalar yer alacak sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor. 148 bin 840 metrekare kiralanabilir alana sahip olan Mall Of İstanbul AVM kapılarını bugün açtı....

İmar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

22 Mayıs 2014 tarihinde (bugün) 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde yapılan bir değişiklik ile bir maddenin yürürlük tarihi ertelendi. Peki imar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

Murat Kader: Spine Tower ve Acıbadem Koru Kulesi birbirinden esinlenme proje değil!

Yüksek Mimar Murat Kader Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiği bu dönemde böylesi bir konu ile gündemi meşgul etmekten dolayı son derece üzüntülü, Spine Tower ve Acıbadem Koru Kulesi birbirinden esinlenme proje olmadığını söyledi...

Kira bedelinin tespiti davası hangi mahkemede açılır?

Kiracı kiralananın kullanımını etkileyen ayıpların varlığı hâlinde, ayıbın giderilmesine kadar geçen süre için, kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını isteyebiliyor. Peki, kira bedelinin tespiti davası hangi mahkemede açılır?

Spine Tower inşaatında yabancı bir bankanın 'Madende kaza olursa' diye kredi vermediği iddia edildi!

Kazanın gerçekleştiği madeni işleten Soma Holding, İstanbul'da inşa ettiği Spine Tower için bankaların kapısını çalmış fakat bir yabancı banka, "Ya madeninde kaza olursa... Bunu kamuoyuna açıklayamam" diyerek talebi geri çevirmiş.

Hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Kat mülkiyetinin mecburi devri, kat maliklerinin bir diğer kat maliki hakkında kat mülkiyetinin devrini istemesi doğrultusunda mahkeme açması ile gerçekleşiyor. Peki, hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

Enerji Kimlik Belgesi, mevcut binalar için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından düzenleniyor. Peki, enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

Hangi binalarda sığınak zorunlu?

Genel sığınaklar ise nüfus ve trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde dışarıda bulunan halkın korunmasını sağlamak amacıyla yapılan yapılara deniyor. Peki hangi binalarda sığınak zorunlu? Hangi binalarda değil?

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na hangi firmalar teklif verdi?

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın bir bütün halinde 30 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirme ihalesine katılmak üzere 7 teklif verildi. Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na hangi firmalar teklif verdi?

Rehin hakkı hangi taşınmazlar üzerinde kurulabilir?

Taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Taşınmaz rehni, miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabiliyor. Peki, rehin hakkı hangi taşınmazlar üzerinde kurulabilir?

Apartmanda hangi karar nasıl alınır?

Apartmanda karar alınması için kaç kişinin onayı gerekiyor? Apartmanda karar yeter sayısı kaçtır? Apartmanda hangi karar nasıl alınır? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında bulunan esaslar...

Maslak, Huzur ve Ayazağa, vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?

Maslak, Huzur ve Ayazağa Mahalleleri, 1 Nisan 2014'te Sarıyer Belediyesi'ne bağlanarak Sarıyerli oldu. Sarıyer Belediyesi, bu mahallelerde neler yapıyor? Maslak, Huzur ve Ayazağa'daki konut ve işyeri sahipleri vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?

Mall of İstanbul AVM’de hangi mağazalar var?

Mall of İstanbul 16 Mayıs’ta açılıyor. Peki kiralamaların sürdüğü Mall of İstanbul AVM’de hangi markalar olacak? Mall of İstanbul AVM’de hangi mağazalar yer alacak? Mall of İstanbul AVM adresi nedir, iletişim bilgileri nelerdir?

Spine Towerda hangi beton türü kullanıldı Haberi

Spine Towerda hangi beton türü kullanıldı

Maslak Bölgesi’ne farklı bir bakış açısı getiren Türkiye’nin ilk C80 beton sınıfı kullanılarak projelendirilen ve inşa edilen ofis&konut projesi ilkleri ile dikkat çekiyor.  Eyigüngör, Ortaş, Sayılı ve Uzal ailelerinin yatırımı olan çevreci bina SpineTower,191m yükseklikte bile açılabilen camları, saniyede 6,5 m hıza sahip asansörleri, ferah kat tavan yüksekliği, yeşil alanları ve yürüyüş yollarıyla farkını ortaya koyuyor.


Baraj yapımlarında kullanılan ve en sağlam beton türü olan C80’le yapılan İstanbul’un tek binası SpineTower’ın Yönetimi, konforun yanı sıra güvenlik, emniyet ve sağlamlık gibi özelliklere büyük önem veriyor.


Son katta bile camların açılabildiği cephe sistemi ile tasarlanan, 8.5 şiddetindeki depreme dayanıklı örnek proje SpineTower’ın rüzgar testleri ise Avrupa’nın en etkin merkezleri tarafından gerçekleştirildi. Güvenliğe verilen önem doğrultusunda Spine Tower Yönetimi tüm çalışanlar için yangın güvenliği...