26 / 04 / 2024

stadyum kiraları

stadyum kiraları

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 81 il müdürlüğüne stadyum ve spor salonlarından kira alınmamasına ilişkin genelge gönderdi…

Mersin'de öğrenci yurdu kapandı, kiralar tavan yaptı!

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde hizmet veren YURTKUR’a ait 192 kişilik erkek öğrenci yurdu, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. İlçede ortalama 300 lira olan kiralar, 600-700 liraya yükseldi.

Kat karşılığı inşaatlarda gayrimenkul sahiplerine ödenen kiralar vergiye tabi mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde yapı inşaatının bitmemiş olması nedeniyle geç teslimden dolayı gayrimenkul sahiplerine kira ödemesi yapılabiliyor. Peki, kat karşılığı inşaatlarda gayrimenkul sahiplerine ödenen kiralar vergiye tabi mi?

Eylül ayında kiralar ne kadar artacak?

Mesken kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde dönemin üretici fiyat endeksi oranları doğrultusunda zam yapılıyor. Peki Eylül ayında kiralar ne kadar artacak? İşte Eylül ayı kira zam oranları...

Ev kiralarının artış oranı nasıl hesaplanır?

Taşınmaz kiralamalarında, mal sahibi kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kiracısına zam yapabiliyor. Kiralama hesaplamaları, taşınmazın türüne göre değişkenlik gösteriyor. Peki, ev kiralarının artış oranı nasıl hesaplanır?

Esnaf, AVM'de kontenjanı değil kiraları yüksek buldu!

Bendevi Palandöken, esnafın rekabet edebilmesi için alışveriş merkezlerinde (AVM) yüzde 5 yer kontenjanı ayrılmasını uygulanabilir bir rekabet politikası olarak görmediklerini söyledi.Esnaf, AVM'de kontenjanı değil kiraları yüksek buldu.

Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev sahiplerinin kiracılarına yapılacakları kira zam oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranları ile belirleniyor. Peki, Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?

Bayraklı'da kiralar tavan yaptı!

Bayraklı'da kiralar tavan yaptı. Manhattan Projesi olarak bilinen Yeni Kent Merkezi, Bayraklı'da kiraları uçurdu. 90 metrekare 1+1 evler Buca'da 600 TL'ye; Bayraklı'da 3 bin 500 TL'ye kiralanıyor.

İzmir Bayraklı'da kiralar tavan yaptı!

Manhattan Projesi olarak bilinen Yeni Kent Merkezi, İzmir Bayraklı 'da kiraları uçurdu. 90 metrekare 1+1 evler Buca'da 600 TL'ye; Bayraklı'da 3 bin 500 TL'ye kiralanıyor

Akbatı AVYM kiraları Ağustos ayı kur sabitlemesi yapıldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akbatı AVYM kiraları 2014 Ağustos ayı kur sabitlemesi yapıldı.

Konut ve çatılı işyeri kiraları kanunu!

Konut ve çatılı işyeri kiralarına ilişkin hükümler yeni kira kanunu olan 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Buna göre kiralamalarda tarafların hakları nelerdir? İşte konut ve çatılı işyeri kiraları kanunu...

İstanbul'da kentsel dönüşüm kiraları yüzde 13 artırdı!

İstanbul’da kentsel dönüşüm sürecinin hızlanmasıyla birçok semtte binaların dönüşüme girmesi, kiralık daire fiyatlarını harekete geçirdi. İstanbul ’da son bir yılda kiralar ortalama yüzde 13 artış gösterdi...

Temmuz ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmenizin Haziran ayı itibarıyla dolduğunu ve yenilendiğini farz edelim. Bu durumda, ev sahibiniz kira bedelinde yıllık zam uygulayacak. Peki, Temmuz ayında kiralar ne kadar artacak?

Akiş GYO Akbatı AVM kiralarında Temmuz 2014 için kur sabitlemesi yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Akbatı AVM kiralarında Temmuz 2014 için kur sabitlemesi yaptı.

stadyum kiraları Haberi

stadyum kiraları

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Stadyum ve spor salonlarından kira alınmayacağını duyurdu.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; ertelenen futbol, voleybol, basketbol ve hentbol karşılaşmalarının yapılacağı stadyum ve spor salonları ile faaliyetleri durdurulan spor tesisleri içerisinde bulunan ve gelirini yalnızca bu müsabakalardan, organizasyona katılanlardan ve seyircilerden elde eden ticari ünitelerden kira bedeli alınmayacağı belirtildi.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı genelgede koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler kapsamında etkilenen kiracılardan, faaliyete başlayacakları tarihe kadar kira bedeli alınmamasını talep etti.

Bakan Kasapoğlu'nun 81 il müdürlüğüne gönderdiği genelgede, bakanlıkça kiraya verilmiş olan taşınmazlardan; İçişleri Bakanlığı tarafından geçici süre ile faaliyet gösteremeyeceği belirtilen, kafeterya, yüzme havuzu, spor merkezi gibi ticari ünitelerin 16 Mart tarihinden, faaliyete başlayacakları tarihe kadar geçen sürede kira bedeli alınmayacağı, kira sürelerine mücbir...