26 / 04 / 2024

staj sigortası sgk

staj sigortası sgk

Staj sigortası Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuran yüzlerce anneye emeklilik kapısı açtı. Staj sigortası olan kadınların ilk sigorta girişleri doğum borçlanması yaptıkları süre kadar geriye çekiliyor.

Bakanın kademeli emeklilik ve staj sigortası açıklaması isyan ettirdi

Milyonlarca kişinin gözü kulağı, kademeli emeklilik ve staj dönemi sigortasıyla ilgili duyurulacak haberdeydi. Bakan Vedat Işıkha’ın konuyla ilgili bir çalışmamız yok açıklaması sonrasında sosyal medyada yapılan paylaşımlarda vatandaş bu duruma isyan etti.

Çıraklık Sürecindeki Gençlerin Emeklilik Haklarına Kavuşması Yakın mı?

EYT düzenlemesinin ardından çıraklık sürecindeki çalışanlar için de emeklilik düzenlemelerinin yapılması planlanıyor. Çıraklık sürecinde olan bireylerin emeklilik durumu hükümetin aldığı karara bağlı olacak. SGK’dan ise staj ve çıraklık sigortası için son tablo hazırlandı. 

90 gün sigortası olanlar kimliğinizle SGK'ya koşun! İŞKUR 9.932 TL nakit yardım yapıyor! 

Birçok insanın dayanağı olan SGK, Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile başvuruda bulunanlara çeşitli nakdi destekler sunuyor. Bu desteklerin içinde en dikkat çekeni ise çalışan annelere yönelik sağlanan yardımdır. İŞKUR aracılığıyla verilen bu yardım, tamı tamına 9 bin 932 TL gibi ciddi bir miktarda sunu

Staj ve çıraklık sigortasında beklenen açıklama geldi! Üst üste gelişmeler yaşandı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin düzenleme 4 milyondan fazla kişiye emeklilik yolunu açtı. Staj ve çıraklık sigortası engeline takılanlara emeklilik yolu göründü.

Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek? Tek tek belirlendi! 

EYT düzenlemesinin dışında kalanlar, staj ve çıraklık sigortası için beklentiye girmiş durumda. Peki staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek?

EYT çıraklık sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Bu kişiler EYT kapsamına girecek!

EYT’nin yasalaşmasından sonra 4 milyonu aşkın kişiye emeklilik yolu açıldı. 9 Eylül 1999 yılından önce sigortalı olan çalışanlar ile borçlanma ile beraber başlangıcını bu tarih öncesine alabilenler için yaş şartı kaldırılmasıyla staj ve çıraklık sigortası için atılacak adımlar izleniyor.

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Hükümet kanadından peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

EYT düzenlemesinin ardından staj ve çıraklık sigortası olan vatandaşların kapsam dışında kalmasından sonra yeni düzenleme yapılıp yapılmayacağı emekli olmak isteyenler tarafından merak ediliyordu. Konu ile ilgili gelişmeler yakından izlenirken, hükümet kanadından ardı ardına flaş açıklamalar geldi.

Staj ve çıraklık sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Peş peşe açıklamalar geldi!

Staj sigortasının EYT kapsamında sayılıp sayılmayacağı sorgulanan konular arasında yer alıyor. 1998 yılından önce staj sigortası bulunan ve EYT'den yararlanmak isteyen yurttaşlar staj sigortası konusunda atılacak yeni adımları yakından takip ediyor. Peki, staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına gir

Staj mağdurları için sevindiren gelişme! Hayaller gerçek oluyor!

Bağ-Kur’lu esnafın 9 bin prim gününü SGK’lı yurttaşlar gibi 7200’e indiren düzenlemede hazırlıklar sürerken, dün TESK Başkanı ve Bakan Vedat Bilgin arasında kritik bir görüşme gerçekleştirildi ve staj mağdurları için önemli bir gelişme yaşandı. Böylece, staj mağdurları için düzenleme sinyali geldi.

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

EYT yasası sonrası staj ve çıraklık sigortası olan yurttaşların kapsam dışında kalmasının ardından yeni düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Konuya ilişkin açıklamalar yakından izlenirken, Cumhur İttifakı paydaşından flaş bir açıklama geldi. Peki, staj sigortası başlangıç kabul edilecek

SGK’dan büyük jest! 3 aylık sigortası olanlara 24 bin 910 TL yardım yapılacak! Hemen bakın!

Hükümet tarafından ihtiyaç sahibi insanlara sağlanan destek ödemelerine her geçen gün bir yenisi daha ilave edilirken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından insanlara sağlanan destek ödemelerinden biri de çalışan anneler için oldu. 3 ay sigortası olan kadınların başvuruda bulunabildiği destek ile

2. torba yasada hani konular ele alındı! staj sigortası sayılacak mı? Astsubaylar tazminat konusu açıklandı mı?

Son yasalaşan düzenleme, emekli aylıkları, bayram ikramiyeleri ve geçici işçilerin kadro sorunlarını içeriyor. Bu düzenlemenin kabul edilmesinin ardından, gözler torba yasasındaki maddelere çevrildi. 

EYT'de yeni gelişme! Staj ve çıraklıkla ilgili flaş detay

EYT ile yeniden gündemdeki sıcaklığını arttıran staj ve çıraklık sigortasının emeklilik için başlangıç sayılması konusunda TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yeni talepte bulundu. İşte tüm detaylar...

staj sigortası sgk Haberi

staj sigortası sgk

Staj sigortası Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuran yüzlerce anneye emeklilik kapısı açtı. Staj sigortası olan kadınların ilk sigorta girişleri doğum borçlanması yaptıkları süre kadar geriye çekiliyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağkur prim borcu olanlar, yıl sonuna kadar sağlık hizmetlerinden faydalanmayı sürdürecek. 

Örneğin, 1992'de bir ay staj yapıp kısa vade sigorta primi ödenen bir kadın 1996'da çalışmaya başladıysa bu iki tarih arasında doğan çocuğu için 720 güne kadar borçlanma yapabiliyor. Primi yetersiz olan kadın sigortalı, bu sürenin tamamını borçlanarak emekliliği öne çekebiliyor.

Sigorta başlangıç tarihi 1992'ye çekileceği için emeklilik yaşı da 58'den 54'e iniyor. Mevcut sistemde staj başlangıcı ve geçen süreler emeklilik hesabında dikkate alınmıyor. Ancak doğum borçlanması yapılırken bu süreler...