26 / 04 / 2024

stopaj oran indirimlerinin süresi 2021

stopaj oran indirimlerinin süresi 2021

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: '' Türk Lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresi uzatıldı.'' ifadesini kullandı.

Resmi Gazetede yayımlandı! Altından TL’ye çevrilen mevduatta stopaj kararı!

Altın mevduattan TL'ye çevrilen mevduatta stopaj oranı sıfır olarak uygulanması, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan duyurdu: O süre uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: '' Türk Lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresi uzatıldı.'' ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan esnafa müjdeli haber!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Salgından olumsuz etkilenen sektörlerimizi desteklemek amacıyla; konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uyguladığımız KDV oran indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz." dedi.

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

Enka İnşaat'ın kar payı stopaj oranı yüzde 35,714286!

Enka İnşaat, yıl sonu karından dağıtılacak olan brüt 2 milyar TL ner, 1 milyar 700 milyon TL için 1 TL nominal değerli hisseye isabet eden kar payı brüt yüzde 35,714286 net yüzde 30,357143 olup stopaj oranı yüzde 15 uygulanacak.

Enka İnşaat 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Enka İnşaat'ın yıl sonu karından dağıtılacak olan brüt 2 milyar TL, net 1 milyar 700 bin TL için 1 TL nominal değerli hisseye isabet eden kar payı brüt yüzde 35,714286 net yüzde 30,357143 olup stopaj oranı yüzde 15 uygulanacak.

Kira geliri stopaj oranı 2021!

31 Temmuz 2020 tarihinden sonra iş yeri kiralarında stopaj oranı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İşte kira geliri stopaj oranı 2021...

İnşaat işleri vergi kesintisi oranı yükseltildi!

Yıllara yaygın inşaat işleri vergi kesintisi oranı 2021'de artırıldı. İnşaat ve taahhüt işi yapanlardan kesilen vergi stopaj oranı yüzde 3’den yüzde 5’e yükseltildi. 

İnşaat sektörüne vergi sürprizi!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 42. maddesinde düzenlenen ve “yıllara sari inşaat işi” olarak tanımladığımız birden fazla takvim yılına yaygın inşaat ve onarım işi yapanlara bu işler nedeniyle yapılan istihkak/hakediş ödemeleri üzerinden kesilen stopaj oranı yüzde 5'e çıkarıldı...

Kira ve stopaj indirimleri devam etmeli!

TMD Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Stamati, "Pandemi döneminde kira ve stopaj indirimlerinin devam etmesi ya da en az 3-4 ay alınmaması gerekiyor" diye konuştu. Stamati, birçok mağazanın kapanacağına dikkat çekti.

Gayrimenkul kiralarında stopaj indiriminin süresi uzatıldı!

Önceki gün gerçekleşen kabine toplantısının ardından konuşan Recep Tayyip Erdoğan yıl sonuna kadar uygulanan yüzde 10 stopaj oranı uygulamasının 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılacağını açıkladı.

İYİ Partiden kira stopaj oranı önerisi!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, "Pandemi nedeniyle iş yerlerini açamayan veya açsa da gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarlarımıza aylık 2 bin lira olmak üzere 6 ay boyunca karşılıksız yardım yapılmalıdır, kira stopaj oranı yılbaşından itibaren 6 ay sıfırlanmalıdır" dedi.

stopaj oran indirimlerinin süresi 2021 Haberi

stopaj oran indirimlerinin süresi 2021

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan yaptığı son dakika açıklamasında; "Türk Lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresini Eylül ayı sonuna kadar uzatıyoruz." dedi. Bakan Elvan, "Böylece Türk Lirası mevduatların cazibesini artırmaya ve ters dolarizasyonu desteklemeye devam edeceğiz." mesajını verdi.

A Haber'de yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan yaptığı son dakika açıklamasında; "Türk Lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresini Eylül ayı sonuna kadar uzatıyoruz." dedi.

Bakan Elvan, "Böylece Türk Lirası mevduatların cazibesini artırmaya ve ters dolarizasyonu desteklemeye devam edeceğiz." mesajını verdi.

 

Kira stopaj indirimi resmen süresi...