20 / 04 / 2024

stüdyo daire özellikleri

stüdyo daire özellikleri

Tek bir odanın yaşam alanı olarak kullanıldığı stüdyo daire özelliklerine göre mutfaklar, Amerikan tarzı olarak tasarlanıyor. Mutfak ve oturma alanının aynı yerde bulunduğu stüdyo dairelerde, banyo kapısı ise bu odaya açılıyor....

Stüdyo daire nedir?

Hangi evlere stüdyo daire deniyor? Stüdyo daire nedir? Sorunuzun yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

No 27 Residence ve Stüdyo House geliyor! Özyurtlar Holding'ten İstanbul'a 2 yeni proje! 

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün köklü markası Özyurtlar Holding,  iki yeni proje için düğmeye bastı. Beylikdüzü’ndeki ‘No 27 Residence’ ve Ispartakule’deki ‘Stüdyo House’ daire ve ticari alanlar olmak üzere karma projeler şeklinde hayata geçiriliyor. İşte ayrıntılar...

Sinan Akçıl, Sapphire’de stüdyo daire kiraladı!

Burcu Kıratlı ve Sinan Akçıl arasında sular durulmuyor! Akçıl, eski eşiyle birlikte yaşadıkları evden ayrılarak kendine 4. Levent’teki Sapphire’de bir stüdyo daire tuttu.

Stüdyo MIA projesi geliyor!

Stüdyo MIA projesi İzmir Gaziemir'de hayata geçiriliyor. 50 adet 1+1 ve stüdyo şeklinde daire ve işyerlerinden meydana gelen proje 1.200 metrekare arsa alanına sahip. 

Stüdyo daire yönetmeliği metni 2017!

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan yönetmelik gereğince stüdyo dairelerin yapımı yasaklanıyor. İşte stüdyo daire yönetmeliği metni 2017..

Stüdyo daire yapılmayacak mı?

Yeni İmar Yönetmeliği Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak. Peki, artık stüdyo daire yapılmayacak mı?

Stüdyo dairelerin fiyatları düştü!

İmar yönetmeliğinin 1 Temmuz’da değişmesiyle birlikte 1+0 stüdyo daire satış fiyatlarında fırsat doğdu. Stüdyo dairelerin fiyatları düştü.

Stüdyo daireler Türk toplumuna uygun değil!

Bugüne kadar hiç stüdyo daire üretmediklerini söyleyen Dekon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Erdem, "Stüdyo dairelerin Türk toplumu birlikte yaşama alışkanlıklarına uygun olmadığı görüşündeyim" dedi.

Stüdyo daire yasağına sektörden olumlu tepki!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, stüdyo dairelerin yapımını yasaklayan yönetmelik taslağını olumlu karşıladı.

Stüdyo daire mantığı Türk toplumu için kullanışlı değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği yasalaşırsa artık stüdyo daireler inşa edilemeyecek. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu görüşlerini paylaştı...

Emlakçılardan stüdyo daire uyarısı!

Reina’da 39 kişiyi katleden DEAŞ’lı terörist Abdulgadir Masharipov’un, stüdyo daire olarak nitelendirilen evlerde kaldığının ortaya çıkması üzerine Sedat Altınay, stüdyo tipi dairelerin kiralanmasında önlem alınması gerektiğini söyledi.

Elysium Soul Beyoğlu'nda 588 bin 750 TL'ye stüdyo daire!

Ofton İnşaat tarafından hayata geçirilen Elysium Soul Beyoğlu 6 bin 610 metrekare alan üzerinde yükseliyor. Elysium Soul Beyoğlu'nda stüdyo daire fiyatları 588 bin 750 TL'den başlıyor.

Selin Yapı Rings İstanbul Evleri'nde stüdyo daireler 240 bin TL'den başlıyor!

İstanbul Sancaktepe'de hayata geçirilen Rings İstanbul projesi Selin Yapı imzasıyla yükseliyor. Daire büyüklüklerinin 79 ile 273 metrekare arasında değişiklik göstdiği projede stüdyo dairelerin fiyatları 240 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?

stüdyo daire özellikleri Haberi

stüdyo daire özellikleri


Stüdyo daire özellikleri!


Stüdyo tipi daireler, tek kullanım hacimli hem yaşam mekanı hemde uyuma mekanının bir arada olduğu ve mutfağın da bu mekanlara dahil edildiği tasarımlara deniyor. Stüdyo daire özellikleri genelde 35 metrekareden başlar ve yukarıya doğru çıkar. Mutfak mekanıyla oturma mekanı hepsi bir arada olan proje çeşidine 1+0 yada stüdyo daire denir.


Tek bir odanın yaşam alanı olarak kullanıldığı stüdyo daire özelliklerine göre mutfaklar, Amerikan tarzı olarak tasarlanıyor. Mutfak ve oturma alanının aynı yerde bulunduğu stüdyo dairelerde, banyo kapısı ise bu odaya açılıyor. Stüdyo daireler, içinde tek bir odası olan dairelere deniyor. Genellikle öğrencilerin ve tek başına yaşayan bekar kimselerin tercih ettiği stüdyo dairelerin büyüklükleri ise 35 metrekareden başlıyor.


Penthause nedir?


Penthauselara baktığımız zaman ise penthause'larda daha çok özellikle son dönemlerde binaların...