26 / 04 / 2024

Stüdyo daire özellikleri!

Stüdyo daire özellikleri!

Tek bir odanın yaşam alanı olarak kullanıldığı stüdyo daire özelliklerine göre mutfaklar, Amerikan tarzı olarak tasarlanıyor. Mutfak ve oturma alanının aynı yerde bulunduğu stüdyo dairelerde, banyo kapısı ise bu odaya açılıyor....




Stüdyo daire özellikleri!


Stüdyo tipi daireler, tek kullanım hacimli hem yaşam mekanı hemde uyuma mekanının bir arada olduğu ve mutfağın da bu mekanlara dahil edildiği tasarımlara deniyor. Stüdyo daire özellikleri genelde 35 metrekareden başlar ve yukarıya doğru çıkar. Mutfak mekanıyla oturma mekanı hepsi bir arada olan proje çeşidine 1+0 yada stüdyo daire denir.


Tek bir odanın yaşam alanı olarak kullanıldığı stüdyo daire özelliklerine göre mutfaklar, Amerikan tarzı olarak tasarlanıyor. Mutfak ve oturma alanının aynı yerde bulunduğu stüdyo dairelerde, banyo kapısı ise bu odaya açılıyor. Stüdyo daireler, içinde tek bir odası olan dairelere deniyor. Genellikle öğrencilerin ve tek başına yaşayan bekar kimselerin tercih ettiği stüdyo dairelerin büyüklükleri ise 35 metrekareden başlıyor.


Penthause nedir?


Penthauselara baktığımız zaman ise penthause'larda daha çok özellikle son dönemlerde binaların üst katlarında büyük alanlı büyük metrekareli geniş yaşam alanlarını içeren çok fazla konforun bir arada olduğu projeler olduğunu görüyoruz. Penthause tipi daireler genellikle son dönemdeki iyi projelerin üst katında yer alan geniş ışık gören büyük alana sahip projelerdir. 


Bu daireler de oda sayısı üç ve üzeri olan geniş hacimli birbiriyle entegreli projeler olarak dikkat çeker. Yeni projelerde büyük binaların üst katlarının bu şekilde kullanıldığı görülüyor.


Stüdyo daire özellikleri!



1+0 daire nedir?
Stüdyo daire yönetmeliği!





Geri Dön