25 / 04 / 2024

Gaziantep'te stüdyo daire tartışması sürüyor!

Gaziantep'te stüdyo daire tartışması sürüyor!

Gaziantep'te stüdyo daire tartışması sürüyor. Şahinbey Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumu da Şahinbey Belediyesi Başkam Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı.



Gaziantep'te stüdyo daire tartışması sürüyor. Gündemin 7 Maddesinde yer alan yurt alanı imar plan değişikliği teklifine CHP'lı meclis uyesı Hasan Şencan itiraz etti Şencan, "Belediye yurtları neden kendi yapmıyor7 Kaçak yurt hizmeti veren vakıflar var 3 yıldan ben hizmet verenler içlerinde, bunlar hiç denetime tabu tutulmuyorlar mı7" diye sordu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, "Gazıantep'ın öğrenci sayısı 50 bin, yurtlarda kalanların sayısı ise 5 bin Şehrimizde yurt ihtiyacı var Talep gelirse yurt açmak konusunu gündeme alırız Gazıantep'ın tüccarı kazançlı ışı sever, arsayı getısınler konuyu gündeme alalım Ayrıca söz konusu yerlerde denetleme yetkimiz yok Biz zaten yurt yapılmasını istiyoruz, otekı turlu gayrı ahlakı durumların olduğu yönünde şikayetler alıyoruz" diye yanıt verdi CHPLİ KALKAN DAN AHLAK TEPKİSİ Tahmazoğlu'nun stüdyo dairelerde gayn ahlakı durumlar yaşandığı gerekçesiyle şikayet aldıklarını belirtmesinin ardından, CHPlı Uğur Kalkan, soz alarak, "Tum oğrencılen zan altında bırakıyorsunuz, ne yaşandı, nasıl bir ahlaksızlık oldu. bunu açıklayın o zaman? 


Otekı turlu öğrencilerin tamamı hakkında bir genelleme yapmış olursunuz" dedi Tahmazoğlu, Kalkan ın sözleri üzerine, "Öğrencilerin zan altında kalmasını istemeyiz, ancak biz bu şekilde şikayetler aldık Şu suçlu, bu suçsuz diyemeyiz, fakat 1+Herde kızlı erkekli kalındığı iddiaları kamuoyunda yaygın Böyle şeylere zemin hazırlamamak gerek" dedi 


NASIL YAPTIRALIM? 


Tahmazoğlu, gündeme aldıkları 12. Maddede yer alan. belediyeye ait 2 arsanın satışına ilişkin ise açıklama yaptı. Tahmazoğlu, "Bizim belediye olarak iller bankasından gelen bütçe ve emlak gelirimiz dışında paramız yok Belediye Kanunu'nda emlak satışlarının yeri var, kanun kaynak üretin demiş bizde oyle yapıyoruz" şeklinde konuştu. Mecliste gündeme alınan 15 maddenin 13ü oy birliği ile kabul edilirken 2 madde oy çokluğuyla kabul edildi.


Gaziantep Güneş


Geri Dön