25 / 04 / 2024

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmesi çalışması sürüyor!

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmesi çalışması sürüyor!

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmesi çalışması sürüyor. Özelleştirmeye tepki amacıyla Ankara' ya gitmek üzere Yatağan' dan yola çıkan ancak otobüslerinin güvenlik güçlerince engellenmesi üzerine yürüyüşe geçen işçiler, Muğla' ya ulaştı...



Muğla'daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmek istenmesine tepki amacıyla Yatağan'dan Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan ancak otobüslerinin güvenlik güçlerince engellenmesi üzerine yürüyüşe geçen işçiler, 7 saatte 55 kilometre yol yürüyerek Muğla'ya ulaştı.


Tes-İş ve Maden-İş'e üye çok sayıda işçi ile ailelerini taşıyan 35 otobüsün, dün akşam güvenlik güçleri tarafından Muğla-Aydın karayolu Kavaklıdere Kavşağı'nda durdurulması üzerine bir süre oturma eylemi yapan işçiler, daha sonra Muğla'ya doğru yürüyüşe geçti.


İşçiler, 7 saatte yaklaşık 55 kilometre yürüyerek Muğla'ya ulaştı.


Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan işçiler adına açıklama yapan Tes-iş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik, Özelleştirme İdaresi'nin ihaleler için son teklif verme süresini 2,5 ay uzattığına işaret etti. Erçelik, özelleştirmenin iptal edilmemesi durumunda eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini ve 10 Nisan'da Ankara'ya yürüyeceklerini kaydetti.


Maden-İş Yatağan Şubesi Başkanı Süleyman Girgin ise işçilerin özelleştirmeye karşı mücadele ettiklerini belirterek, "En temel hak olan hak arama eylemimiz engellendi. Demokratik ve meşru yollardan Ankara'ya giderek demokratik tepkiyi göstermemiz engellendi. Otobüslerimize el konuldu ve çocuklarımız, kadınlarımız 5 saat mağdur edildi. Biz bunları hak etmiyoruz" dedi.


İşçiler, konuşmaların ardından kendilerine tahsis edilen otobüslerle tekrar Yatağan'a döndü.


AA


Geri Dön