20 / 04 / 2024

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmemesi için yürüyüş yapıldı!

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmemesi için yürüyüş yapıldı!

Muğla'nın Milas ve Yatağan ilçelerindeki 3 termik santralinin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara’ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisi, Aydın'da eylem yaptı...



Muğla Milas'taki Kemerköy, Yeniköy santralleri ile Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara'ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisi, duruma dikkat çekmek amacıyla Aydın'da eylem yaptı. 


Aydın girişinde otobüslerden inerek Adnan Menderes Bulvarı'nda sloganlar atarak yürüyüşe geçen grup, polisin müdahalesi sonucu tek sıra halinde yaklaşık 5 kilometre yürüdü, Sevgi Yolu'nda basın açıklaması yaptı. 


Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Yatağan Şubesi Başkanı Fetih Erçelik, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, seslerini duyurmak için Ankara’ya gittiklerini söyledi.


Termik santrallerin özelleştirilmesine karşı olduklarını belirten Erçelik, "Sesimizi daha gür şekilde duyurmak için Ankara’ya gidiyoruz.  Biz Ankara’ya kendi işimiz, kendi aşımız için gitmiyoruz. Biz gelecekleri satılmaya çalışan çocuklarımız için gidiyoruz" dedi.


Gruptakiler basın açıklamasının ardından otobüslere binerek İzmir'e hareket etti.  


AA


Geri Dön