18 / 04 / 2024

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmesi için eylem yapıldı!

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmesi için eylem yapıldı!

Muğla'daki Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesi ihalesine tepki gösteren Türk-İş üyeleri Antalya'da eylem düzenledi.TES-İŞ Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal konu ile ilgili açıklama yaptı.



Muğla'daki Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesi ihalesine tepki gösteren, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı (Türk-İş) Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) üyeleri Antalya'da eylem yaptı. 


AK Parti Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan TES-İŞ üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, "Yatağan işçisi yalnız değildir", "Özelleştirme istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı. Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan TES-İŞ Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal, özelleştirmelere karşı 20 yıldır mücadele verdiklerini ve bu mücadelenin süreceğini söyledi.


Özelleştirme sonucunda bir çok kişinin işsiz kaldığını ve haklarının ellerinden alındığını savunan Ünal, "Türk-İş olarak Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy'deki termik santrallerin özelleştirilmelerine karşıyız. Bu özelleştirmeler doğru değildir. Özelleştirme ve taşeron uygulamaları konusunda alınan yargı kararları titizlikle yerine getirilmelidir. Bu direniş ve mücadele yalnızca bu tesisler için değildir. Bu ülkede hakkı yenen tüm emekçiler içindir. Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy işçilerinin haklı uyarı ve taleplerinin yanındayız" diye konuştu.


Basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.


AA


Geri Dön