26 / 04 / 2024

Stüdyo daire yönetmeliği!

Stüdyo daire yönetmeliği!

Yeni düzenlenen stüdyo daire yönetmeliğine göre bitr konutta olması gereken birim ve büyüklükler tanımlanıyor. Buna göre en küçük dairede oturma odası en az 12, yatak odası 8 metrekare olması gerekiyor...




Stüdyo daire yönetmeliği!


Tek bir odanın yaşam alanı olarak kullanıldığı stüdyo dairelerde mutfaklar, Amerikan tarzı olarak tasarlanıyor. Mutfak ve oturma alanının aynı yerde bulunduğu stüdyo dairelerde, banyo kapısı ise bu odaya açılıyor. Stüdyo daireler, içinde tek bir odası olan dairelere deniyor. Genellikle öğrencilerin ve tek başına yaşayan bekar kimselerin tercih ettiği stüdyo dairelerin büyüklükleri ise 35 metrekareden başlıyor.


Stüdyo daire yönetmeliği!



Stüdyo daire yönetmeliği!


Yeni düzenlemeye göre en küçük dairede oturma odası en az 12, yatak odası 8, mutfak 3.3, banyo 3 ve tuvalet 1.2 metrekare olması gerekiyor. Bundan bir dairenin toplamda 27 metrekareden daha küçük olamayacağı anlaşılıyor. Buna göre yatak odası oturma odasının bir girintisi olsa bile en az 8 metrekare olmak zorunluluğunda. Yani arada kapı olmasa bile ayrı bir oda yapılması zorunlu oluyor. Stüdyo daire yönetmeliğine göre üç veya daha az odalı konutlarda yıkanma yeri ile tuvalet aynı yerde düzenlenebilecek. Yani yatak odası ve oturma odası ile mutfak ayrı olacak. Eski yönetmelikte aynı madde olmasına rağmen oturma ve yatak odası büyüklükleri belli olmadığı için müteahhitler girinti yöntemi ile yönetmeliği deliyordu. Artık odaların büyüklüğü belli olduğu için müteahhitler oturma odasına ek olarak 8 metrekarelik yatak odasını yapmak zorunda kalıyor.



Stüdyo daire ne demek?
Patronlar 1+0 ayarından memnun!




Geri Dön