25 / 04 / 2024

stüdyo daire büyüklüğü

stüdyo daire büyüklüğü

Yeni düzenlenen stüdyo daire yönetmeliğine göre bitr konutta olması gereken birim ve büyüklükler tanımlanıyor. Buna göre en küçük dairede oturma odası en az 12, yatak odası 8 metrekare olması gerekiyor...

Daire büyüklüğüne göre otopark şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nde son hazırlık aşamaları tamamlandı. Ay sonunda yürürlüğe girecek yönetmelikte daire büyüklüğüne göre otopark yapılması zorunlu olacak. 

Stüdyo daire yönetmeliği metni 2017!

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan yönetmelik gereğince stüdyo dairelerin yapımı yasaklanıyor. İşte stüdyo daire yönetmeliği metni 2017..

Stüdyo daire yapılmayacak mı?

Yeni İmar Yönetmeliği Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak. Peki, artık stüdyo daire yapılmayacak mı?

Elysium Soul Beyoğlu'nda 588 bin 750 TL'ye stüdyo daire!

Ofton İnşaat tarafından hayata geçirilen Elysium Soul Beyoğlu 6 bin 610 metrekare alan üzerinde yükseliyor. Elysium Soul Beyoğlu'nda stüdyo daire fiyatları 588 bin 750 TL'den başlıyor.

Binadaki yakıt masrafı daire büyüklüklerine göre değişir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper okuyucusunun sorduğu binadaki yakıt masrafı daire büyüklüklerine göre değişir mi? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Selin Yapı Rings İstanbul Evleri'nde stüdyo daireler 240 bin TL'den başlıyor!

İstanbul Sancaktepe'de hayata geçirilen Rings İstanbul projesi Selin Yapı imzasıyla yükseliyor. Daire büyüklüklerinin 79 ile 273 metrekare arasında değişiklik göstdiği projede stüdyo dairelerin fiyatları 240 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

1998 yılında Polat Tower Residence'de stüdyo daire 150.000 dolar!

1998 yılında Ihlamur'da Polat İnşaat'ın inşasına başladığı Polat Tower Residence'de bulunan stüdyo daireler 150 bin dolardan (46 milyar lira) satılıyormuş. 33 katlı olacak gökdelende 396 adet stüdyo daire yer alacakmış.

Ege'de 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, 19.46'da merkez üssü Ege Denizi olan 4,6 büyüklüğünde deprem kaydedildiği bildirildi.

Çeşme'de 4,6 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, 19.46'da merkez üssü Ege Denizi olan 4,6 büyüklüğünde deprem kaydedildiği bildirildi.

Terrace Mix'te ayda 1.150 TL'ye dayalı döşeli stüdyo daire!

İnanlar’ın Esenyurt-Beylikdüzü bölgesindeki projesi Terrace Mix’in, yeni kampanyasının lansmanı, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yapıldı. Terrace Mix'te ayda 1.150 TL'ye dayalı döşeli stüdyo daire...

ABD’de 6 büyüklüğündeki deprem meydana geldi!

ABD ’nin California eyaletinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde 3’ü ağır,90 kişi yaralandı. Depremin en şiddetli hissedildiği Napa kentinde olağanüstü hal ilan edildi.

Akdeniz'de 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı' ndan ( AFAD ) yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 06.53' te Akdeniz'de 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi...

Akdeniz'de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) internet sitesinden alınan bilgiye göre, Akdeniz açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 11,08 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

stüdyo daire büyüklüğü Haberi

stüdyo daire büyüklüğü


Stüdyo daire yönetmeliği!


Tek bir odanın yaşam alanı olarak kullanıldığı stüdyo dairelerde mutfaklar, Amerikan tarzı olarak tasarlanıyor. Mutfak ve oturma alanının aynı yerde bulunduğu stüdyo dairelerde, banyo kapısı ise bu odaya açılıyor. Stüdyo daireler, içinde tek bir odası olan dairelere deniyor. Genellikle öğrencilerin ve tek başına yaşayan bekar kimselerin tercih ettiği stüdyo dairelerin büyüklükleri ise 35 metrekareden başlıyor.





Stüdyo daire yönetmeliği!


Yeni düzenlemeye göre en küçük dairede oturma odası en az 12, yatak odası 8, mutfak 3.3, banyo 3 ve tuvalet 1.2 metrekare olması gerekiyor. Bundan bir dairenin toplamda 27 metrekareden daha küçük olamayacağı anlaşılıyor. Buna göre yatak odası oturma odasının...