26 / 04 / 2024

su kaynakları risk altındamı

su kaynakları risk altındamı

DSİ Eski Yöneticisi ve Su Politikaları Uzmanı Dursun Yıldız, su kaynaklarının risk altında olduğunu ifade ederek enerji, su ve gıda üretimi ilişkilerinin dikkate alınarak planlama yapılması gerektiğini söyledi...

İstanbul'da kuraklık tehdidi: İSKİ son dakika vererek uyardı!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul'un kuraklık tehdidi altında olduğunu ve özellikle Avrupa Yakası'nın su kaynaklarının azaldığını açıkladı. 

İstanbul Barajlarında Endişe Verici Düşüş: Su Seviyeleri Felaket Derecesinde Azaldı!

İstanbul'da yaşanan aşırı sıcaklar, barajlardaki su seviyelerinde ciddi düşüşlere yol açtı. Bugün yapılan ölçümlerde, İstanbul'un ana su kaynaklarından olan barajların doluluk oranı alarm verici bir seviye olan yüzde 39.84 olarak tespit edildi.

Madran dağındaki 4 su kaynağı 5 yıllığına kiraya veriliyor! 17 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Aydın Valiliği Madran dağındaki su kaynaklarını 5 yıllığına kiraya veriyor. 17 Ocak 2023’teki ihalenin muhammen kira bedeli 2 milyon 161 bin 882 Türk Lirası.

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

İzzet Öztürk: Kanal İstanbul su kaynaklarında krize yol açmayacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kanal İstanbul'un su kaynaklarında krize yol açması mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni yapılacak binalarda zorunlu oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal su kaynaklarının korunması için, 2 bin metrekarenin üzerindeki parsellere yapılacak binalarda yağmur suyu toplama sisteminin zorunlu yapıldığını duyurdu.

İzmir'deki deprem faylarında sıcak su ve gaz çıkışı tespit edildi!

İzmir'de meydana gelen depremden sonra Tuzla ve Gülbahçe fayı üzerinde sıcak su kaynakları, gaz çıkışları ve sıvılaşmaya dair izlere rastlandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul paylaşımı!

Kanal İstanbul projesinin yapılması halinde kentin su kaynaklarının üçte birinin yok olacağını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul bu işten ihale alacak malum şirketler için rüya gibi bir proje" diye konuştu.

Tekfen Holding 'Türkiye İklim ve Su Liderleri' ödülünü aldı!

Tekfen Holding, iklim değişikliğinin etkilerini düşürmek ve doğal kaynakların koruması amacıyla iş dünyasının işleyişini değiştirmeyi planlayan CDP İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Programlarında ayrı ayrı “A (-)” bandında derecelendirilerek “Türkiye İklim ve Su Liderleri” ödülünün sahibi oldu.

Kanal İstanbul İstanbul'un su kaynakları zarar verecek mi?

Kanal İstanbul Projesi ile İstanbul'un su kaynaklarını kaybedeceğine dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Metro inşaatları ve Kanal İstanbul'da patlatmalı kazı kullanılıyor!

Patlayıcı Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kahriman, "Kanal İstanbul’da usulüne uygun yapılacak kontrollü patlatma faaliyetlerinin, su kaynakları başta olmak üzere çevredeki bina ve tesislere herhangi bir hasar verme riski bulunmamaktadır." dedi.

Kanal İstanbul su kaynaklarına geri dönüşü olmayan zararlar verebilir!

Kanal İstanbul planını değerlendiren Prof. Dr. Doğanay Tolunay, projenin İstanbul’un su kaynaklarına geri dönüşü olmayan zararlar vereceğini, “İstanbul’un geleceği söz konusu. Bilimin ışığında ilerleyin” dedi...

su kaynakları risk altındamı Haberi

su kaynakları risk altındamı


DSİ Eski Yöneticisi ve Su Politikaları Uzmanı Dursun Yıldız, su kaynaklarının risk altında olduğunu ifade ederek enerji, su ve gıda üretimi ilişkilerinin dikkate alınarak planlama yapılması gerektiğini söyledi.


Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Üniversitemiz Biyosistem Topluluğu, Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde 'Su Kaynakları Yönetimi ve Geleceğimiz' konulu konferans düzenledi.


Su kullanımı alanında bilinç oluşturulması amacıyla düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan DSİ Eski Yöneticisi ve Su Politikaları Uzmanı Dursun Yıldız, konferansta dünyadaki su kaynaklarında eşitsiz dağılım olduğunu aktararak, insanlığın yerleşmek amacıyla su kaynakları çevresini tercih ettiğini ya da sahip oldukları kaynakları daha verimli kullandıklarını belirtti.


Kuzey ülkelerinin su açısından yeterli kaynaklara sahip olduğunu ifade eden Yıldız, güney ülkelerinin su açısından sıkıntı çektiğini söyleyerek, "Kuzeyde su sanayi için kullanılıyorken güneyde tarım için kullanılıyor. Dünyada...