28 / 03 / 2024

sudan İGİAD projeleri

sudan İGİAD projeleri

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği önderliğinde Sudan Cumhuriyetine gezi düzenleyen işadamları yatırım yapma kararı aldı.Yatırımın ağırlıklı olarak tekstil, mobilya ve tarım sektörlerinde olacağı açıklandı.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

Hükümetten tersine göç adımı: İstanbul'dan memleketine dönenlere teşvik verilecek! 

Hükümet, İstanbul'un nüfus yoğunluğunun azaltılması amacıyla resmen düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

İnsani geçim ücreti şimdiden asgariyi solladı! Vatandaş kara kara düşünüyor

İGİAD tarafından yapılan araştırma sonucunda İstanbul’da ortalama büyüklükte bir ailenin, insani şartlarda aylık geçimini sağlayabilmesi için insani geçim ücreti 2023 yılı için 10 bin 606 TL olarak açıklandı.

Güşad Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Güşad Gayrimenkul Anonim Şirketi Kadıköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Shamıl Karımov tarafından kuruldu.

İnsani geçim ücreti 5 bin 303 lira olarak belirlendi!

İGİAD’ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin 2022’de insani şartlarda aylık geçimini sağlayabilmesi için gereken İnsani Geçim Ücreti (İGÜ), 5.303 lira olarak belirlendi.

Hangi ofisler maliyet avantajı sunuyor?

ÜGİAD üyesi Serap Köprülü Ayar, hibrit ofislerin maliyet avantajları sağladığını dile getirdi. Ayar, ofis hizmetleri sunan bir firma olarak güzel bir süreç geçirdiklerini belirtti.

İnşaatta mevzuatlar aşılırsa dünyada ilk sıraya yerleşilebilir!

Yurtdışı taahhüt sektöründe hizmet veren TÜGİAD üyesi Ercan Çelik, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, inşaatta mevzuatlar aşılırsa Çin'in geçilebileceğini ve dünyada bir numaraya yerleşilebileceğini söyledi.

KOBİ'lerin kira stopaj vergileri mülk sahibi tarafından karşılanmalı! 

İGİAD tarafından hazırlanan 'Salgın Sonrası KOBİ'lerin ve İstihdamın Korunması İçin Alınması Tedbirler' raporunda, KOBİ'lerin kira stopaj vergisinin mal sahibi tarafından karşılanması gerektiği belirtildi...

TÜGİAD'dan 'gayrimenkuller online olarak satılsın' önerisi!

TÜGİAD'ın basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamada, Koronavirüs (Kovid-19) pandemisinde alınan tedbirlerle ilgili ek ilave paket çağrısı yapıldı. 

İstanbul Havalimanı CNN International’da!

İstanbul Havalimanı'nın büyük taşınması 5-6 Nisan tarihleri arasında 45 saatlik süreden daha az zamanda tamamlandı.“Büyük Göç” adı verilen bu taşınmanın ardından tam operasyona başlayan İstanbul Havalimanı, ABD’nin önde gelen haber kanalı CNN International’da tüm detayları ile yer aldı.

TOKİ'nin en çok ilgi gören projeleri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 67 şehirde başlatılan 50 bin sosyal konut kampanyasına 250 binden fazla başvuru geldi. Vatandaşların adeta akın ettiği TOKİ projelerinde o ilçeye tam 137 kat başvuru geldi. İşte TOKİ'nin en çok ilgi gören projeleri...

İstanbul Çadırı MIPIM 2019'da görücüye çıktı!

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul projeleri Cannes sahilinde kurulan İstanbul Çadırı’nda dünya devlerinin önünde görücüye sunuldu. 

Zafer Yıldırım Yaşanabilir Ankara projesini anlattı!

TÜGİAD Ankara Şubesi hazırlamış olduğu ‘Dört Dörtlük Ankara’ projesinin tanıtımını yapıyor. TÜGİAD Ankara Başkanı Zafer Yıldırım, Yaşanabilir Ankara projesini anlatıyor.

sudan İGİAD projeleri Haberi

sudan İGİAD projeleri

Üyesi olan firmaların dünya pazarına açılmasını sağlamak amacıyla geniş katılımlı organizasyonlar gerçekleştiren İGİAD, Sudan’a giderek burada iş görüşmelerinde bulundu. İGİAD’lı iş adamlarının katıldığı iş gezisinde grup, bakanlar düzeyinde karşılandı. Türkiye ile Sudan arasında karşılıklı olarak imzalanan Tarım anlaşması gereği oluşan teşviklere binaen özel davetler gerçekleştirildi.


22- 26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen İş gezisinde; T.C. Hartum Büyükelçiliği, T.C. Ticaret Müşavirliği, TİKA Hartum Şubesi, Türk Sudan İş Adamları Derneği, Sudan İşadamları ve İşverenler Federasyonu, Yatırım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, muhtelif STK lar, Türk ve Sudan menşeili işletmeler ziyaret edildi. İkili şirket görüşmeleri ile bir araya gelen iş adamaları çeşitli yatırım görüşmeleri yaptı. 


İGİAD yapılan toplantılar ve seminerler ile kuruluş amacı olan iş ahlakı konusunda bilgi ve tecrübelerini Türkiyeli ve Sudanlı iş adamları ile...