23 / 04 / 2024

Sultan Abdülhamid Han Bulvarı nerede

Sultan Abdülhamid Han Bulvarı nerede

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Melikgazi Belediyesince Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmete açılan Sultan Abdülhamid Han Bulvarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Yol medeniyettir" bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

Melikgazi Sultan Abdülhamid Han Bulvarı açıldı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Organize Sanayi Bölgesi 29. Cadde ile Sakarya Mahallesi Doğanyurt Caddesi Koyunbaba mevkiini birbirine bağlayan, 3 kilometre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki Sultan Abdülhamid Han Bulvarı’nın hizmete açıldığını söyledi.

100. yıl müjdesi! Karadeniz gazından sevindiren gelişme

Yeni keşif için yola çıkan Abdülhamid Han sondaj gemisi, Akseki-1 kuyusunda çalışmaları devam ettiriyor. Akseki-1’in, Akdeniz’in doğusunda doğalgaz potansiyeli en yüksek saha olduğu ifade ediliyor. 29 Ekim’de de Cumhuriyet’in ilanının yüzüncü yılında müjde yolda.

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

145 yıllık Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nun yüzde 84'ü tamam!

Osman Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid'in rüya projesi 145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin yüzde 84’ü tamamlandı.

Tarihi yalıda komşu paniği!

II. Abdülhamid döneminde 1906 yılında Raimondo Daronco tarafından Sara Sultan'ın ikiz torunlarına yapılan Yeniköy'de bulunan Faik ve Bekir Bey yalısında yaşayan kardeşlerin başı komşusuyla dertte.

Tanzanya'daki Sultan Abdülhamit Han Camisi açıldı!

Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinde hayata geçirilen Sultan Abdülhamit Han Camisi ibadete açıldı...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid’in 129 yıllık hastanesinde 400 işçi, 7 gün 24 saat çalışma yürüterek restorasyonun yüzde 70’ini bitirdi. Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi, koronavirüs algını sürecinde yeniden canlanıyor...

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yüzde 95'i tamam!

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen ve II. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yapım çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı...

Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi hizmete açıldı.

Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi ay sonunda açılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından temeli 4 sene önce atılan Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi'nin resmi açılışı bu ayın sonunda gerçekleştirilecek.

Hicaz Demir Yolu'nun restore edilmesi planlanıyor!

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi, Sultan 2. Abdülhamid döneminin önemli projeleri arasında yer alan Hicaz Demir Yolu'nun restorasyon çalışmaları için Ürdün'de toplandı.

Tophane Müşiri Zeki Paşa'nın yalısı satışa çıktı!

Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından Tophane Müşiri Zeki Paşa için yapılan. Rumelihisarı’ndaki görkemli yalı satışa çıktı. 23 odalı ve 5 salonlu yalı için 550 milyon TL’lik rekor bir fiyat biçildi..

Hanedanın miras talebi İngiliz arşivlerinde!

İngiliz Ulusal Arşivi’nde erişim yasağı kaldırılan 47 belgeye göre, İngilizler 1947 yılına kadar 2. Abdülhamid’in varislerini takibe almış. Hazırlanan istihbarat raporlarında hanedan mensuplarının veraset hakkı için İngiliz makamlarına yaptığı müracaat belgeleri de bulunuyor...

Sultan Abdülhamid Han Bulvarı nerede Haberi

Sultan Abdülhamid Han Bulvarı nerede

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, iki gün önce 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihalesini yaptıklarını anımsatarak, "Nasıl bir süreçte yaptık bu ihaleyi? Silahla, 15 Temmuz ile FETÖ ile baş edemedikleri bu ülkeyi ekonomik olarak çökertmek için yedi düvel harekete geçti ama şükürler olsun. 15 Temmuz'da olduğu gibi reisiyle birlikte bu ülke topyekun birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğinden dünya, Türkiye'nin başına çorap örmek isterken o çorap döndü, hainlerin başına geçti." dedi.


Arslan, Melikgazi Belediyesince Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmete açılan Sultan Abdülhamid Han Bulvarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Yol medeniyettir" bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.


Bakanlık olarak ülke genelinde üzerlerine düşeni yaptıklarını anlatan Arslan, şunları kaydetti:


"Alet çalışır, el övünür. Eğer Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin, yerelde teşkilatların desteği yoksa bizim övünecek bir şeyimiz yok. Allah sizlerden...