20 / 04 / 2024

sultan bayezid külliyesi edirne

sultan bayezid külliyesi edirne

Edirne Valisi Hasan Duruer, "Buranın tefriş ve tanziminde ciddi sıkıntılar ve problemler vardı. Nezih beyi gezdirdiğimiz zaman tefriş ve tanzimini üstlendi. Ben Nezih beye çok teşekkür ediyorum." dedi...

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'daki temasları kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesini ziyaret etti.

Kars'ta Sultan Alparslan Külliyesi için yıkımlara başlandı!

Kars’ta Faikbey Caddesi üzerinde yapılacak Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında bulunan binaların yıkım çalışmalarına başlandı..

1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binası restore ediliyor!

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, 1367-1385 yılları arasından Sultan 1. Murad tarafından yaptırılan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binasını restore etmek için çalışma başlattı.

Mihrimah Sultan Külliyesi'nin önüne prefabrik yapı mı inşa edildi?

Kanuni Sultan Süleyman’ın, kızı için, Mimar Sinan’a Üsküdar’da yaptırdığı Mihrimah Sultan Külliyesi’nin önüne yaklaşık 4 metre yüksekliğinde prefabrik bir yapı inşa edilmeye başladığı öne sürüldü.

Kamerun'daki Niyazi ve Nazife Ersoy Külliyesi hizmete açıldı!

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kamerun'un Kousseri kentinde cami ve 400 öğrenci kapasiteli okulu da bünyesinde barındıran Niyazi ve Nazife Ersoy Külliyesi'ni açtı.

Beykoz’daki Mahmud Efendi Külliyesi’ne yıkım kararı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Beykoz Çavuşbaşı’nda Ömerli Barajı’nın su toplama havzasında yapımı devam eden Mahmud Efendi Külliyesi’nde çalışmaların durdurulmasına ve inşaatın yıkılmasına karar verdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Mayıs'ta açılacak!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün büyük oranda tamamlandığını belirterek, “Köprümüz 2016’nın ilk yarısında tahmini nisan, mayıs ayında hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.

Süleymaniye Külliyesi'nin Tabhane binası restore ediliyor!

Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1550-1557 yılları arasında Mimar Sinan'a yaptırılan Süleymaniye Külliyesi'nin önemli yapılarından, Darüşşifa'nın hastanesi olarak kullanılan Tabhane binası restore ediliyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son 391 metre!

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Asma Köprü Şefi İnşaat Mühendisi Alim: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Son 391 metrenin montajı kaldı. Şubat ayının sonunda montaj tamamlanacak" dedi.

Nevşehir Külliyesi 2016'da açılacak!

Tarihinde Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’dan sonra yapılan en büyük Külliye konumundaki Nevşehir Külliyesi’nin yapımı hızla devam ediyor. Nevşehir Külliyesi, 2016 yılında hizmet vermeye başlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyarete açıldı!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyarete açıldı. İnternet üzerinden randevu alan kişiler, Halkla İlişkiler Başkanlığı personelince telefonla aranarak randevu gün ve saatleri teyit ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi davasının Danıştay kararı!

Danıştay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi projesinin iptali istemiyle açılan davayı oybirliğiyle reddetti. Kararda, bu tür binaların prestij binası olduğu vurgulandı.

Kırşehir Ahi Evran-ı Veli Külliyesi yükseliyor!

Ahi Evran-ı Veli Külliyesi Projesi Kırşehir Belediyesi'nin desteğiyle yükseliyor. Projeyle ilgili konuşan Başkan Bahçeci, “Ahi Evran-ı Veli Külliye Projesi büyük bir sosyal sorumluluk projesidir” dedi.

sultan bayezid külliyesi edirne Haberi

sultan bayezid külliyesi edirne


"Müzeler şehri Edirne" 


Edirne Valisi Hasan Duruer Edirne'nin bir müzeler şehri olduğunu belirtti. Mevcut müzelere birkaç tane daha müze ilave edilmesiyle Edirne'deki turizm hareketlerini canlandıracaklarını ifade eden Duruer, "Buranın tefriş ve tanziminde ciddi sıkıntılar ve problemler vardı. Nezih beyi gezdirdiğimiz zaman tefriş ve tanzimini üstlendi. Ben Nezih beye çok teşekkür ediyorum. İnşallah Edirne'ye layık bir müze yapacaklarına inanıyorum. Tefriş ve tanzimi yeniden ele alınıyor modern müzecilik anlayışı içerisinde yeniden yapılacak" dedi. Duruer, Edirne Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç'e de projeye verdiği destekten dolayı teşekkür etti. 


Abdi İbrahim İlaç Sanayi Başkanı Nezih Barut da ocak ayında başlayacakları projeyi 2014 yılı sonunda bitirmeyi planladıklarını söyledi.  Değer tespiti yapmadıkları için projenin maliyetiyle ilgili henüz açıklama yapmanın yanlış olacağını belirten Barut, "Restorasyon yapacağız....