25 / 04 / 2024

Mihrimah Sultan Külliyesi'nin önüne prefabrik yapı mı inşa edildi?

Mihrimah Sultan Külliyesi'nin önüne prefabrik yapı mı inşa edildi?

Kanuni Sultan Süleyman’ın, kızı için, Mimar Sinan’a Üsküdar’da yaptırdığı Mihrimah Sultan Külliyesi’nin önüne yaklaşık 4 metre yüksekliğinde prefabrik bir yapı inşa edilmeye başladığı öne sürüldü.



Kanuni Sultan Süleyman’ın, kızı için, Mimar Sinan’a Üsküdar’da yaptırdığı Mihrimah Sultan Külliyesi’nin önüne yaklaşık 4 metre yüksekliğinde prefabrik bir yapı inşa edilmeye başlandı. Şikayetler üzerine yapımı durdurulduğu öğrenilen yapının ‘Kızılay Kan Merkezi’ olarak kullanılacağı öne sürüldü.


“MİMAR SİNAN’A SAYGISIZLIKTIR”


Yaklaşık 4 metrelik yüksekliği ile külliye duvarı yüksekliğini aşan yapı, Üsküdarlıların tepkisini çekti. Doğma büyüme Üsküdarlı olan Müyesser Akça, Üsküdar Meydanı’nın tarihi ile bir bütün olduğunu belirterek “Mimar Sinan’ın eserinin tam önüne bunu nasıl yapıyorlar. Bırak Üsküdarlı’ya Mimar Sinan’a yapılmış bir saygısızlıktır. Üsküdar Meydanı Marmaray’dan sonra zaten kısıtlı bir alana dönüştü. Tarihi dokuyu da yok ederseniz geriye meydan diye bir şey kalmaz. Bu yapıyı başka yere yapsınlar, buraya değil” dedi.

 

“BU CAMİ MİMAR SİNAN’IN  BİR HEDİYESİ”


Üsküdar’da yaşayan Gülsün Orhon da caminin yanında yapılan yapıdan memnun olmadığını belirterek “Cami kendi başına çok büyük bir eser, bir anıt. Özgür kalmasını isterim” dedi. Yapılacak yapıda ‘Kızılay Kan Merkezi’ olacağı duyumunu aldıklarını söyleyen Gülnur İnan ise “Bu Mimar Sinan’ın bir hediyesi. Böyle tarihi yapıların yanında hiçbir şey olmamalı. Ama maalesef yapıyorlar” diye konuştu.



Meydan


Geri Dön